Κορωνοϊός: Εισηγούνται 4η δόση εμβολίου για όλους άνω των 30 - Ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60

Κορωνοϊός: Εισηγούνται 4η δόση εμβολίου για όλους άνω των 30 - Ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60
Newsroom
Newsroom

Θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες

Στην εισήγηση να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των άνω των 30 ετών με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού προχωρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Στο ίδιο πλαίσιο σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Επιτροπή προχώρησε στην ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60.


Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο κι αμέσως μετά τους ανοσοκατασταλμένους που κρίθηκε ότι πρέπει να θωρακιστούν κατά προτεραιότητα. Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί μόλις το 15% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 300.000 ατόμων.

Το υπουργείο Υγείας φαίνεται να υιοθετεί μία πιο δυναμική στάση εξετάζοντας και το ενδεχόμενο της ελεύθερης πρόσβασης στη δεύτερη αναμνηστική δόση όλων των ενηλίκων κάτω των 60 χρόνων στα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον επιθυμούν να θωρακιστούν. Στελέχη της Αριστοτέλους αξιολογούν τα εμβόλια ως το απόλυτο μέτρο της πρώτης γραμμής για τον περιορισμό των επιπτώσεων του νέου επιδημικού κύματος, ωστόσο οι επιστήμονες θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις συνεκτιμώντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα, όπως οφείλουν.Δείτε επίσης

"Άλμα" στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ