Ν. Χαρδαλιάς: "Είμαστε ακόμη μακριά από ένα νέο lockdown"

Ν. Χαρδαλιάς: "Είμαστε ακόμη μακριά από ένα νέο lockdown"

Την αναστολή των υπαίθριων θεατρικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία ειδικής ενημερωτικής πλατφόρμας για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Την αναστολή των υπαίθριων θεατρικών δραστηριοτήτων και τη λειτουργία ειδικής ενημερωτικής πλατφόρμας για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης στη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι ζητούμενο είναι η σχολαστική εφαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας και τόνισε ότι "βρισκόμαστε ακόμη μακριά από ένα νέο Lockdown".

Αναστέλλονται οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις

Με την έναρξη της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων, σε όλη την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Πέμπτη. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το μέτρο αυτό δεν αφορά τους θερινούς κινηματογράφους.

Ειδική πλατφόρμα ενημέρωσης

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε λειτουργία τίθεται ειδική εφαρμογή για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την Τρίτη, δημιουργείται μία ειδική πλατφόρμα για την ενημέρωση της εξέλιξης της πανδημίας.

Όπως είπε, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr όπου οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης, θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια.

Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί από την Παρασκευή στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και πάλι στο σύστημα τηλεργασίας το οποίο ισχύει από σήμερα στους εργασιακούς χώρους και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Προτεραιότητα να τηρηθούν τα μέτρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά μακριά από το αυστηρό μέτρο ενός νέου lockdown.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε μάλιστα ότι προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι να τηρηθούν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από πλευράς του τόνισε ότι το νέο lockdown είναι το τελευταίο μέτρο που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν αποτελεσματικό. Και ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή το lockdown.
 

 

 

 

 

Πηγή: in.gr, iefimerida.gr

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ