Εμβολιασμοί: Ξεκινά αύριο η διαδικασία για την ηλικιακή ομάδα των 80-84 ετών

Εμβολιασμοί: Ξεκινά αύριο η διαδικασία για την ηλικιακή ομάδα των 80-84 ετών

"Τα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζουν να μας προβληματίζουν" υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Από αύριο στις 6:00 το απόγευμα ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών ,όπως είπε στην τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλες λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους και να προσέλθουν για εμβολιασμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13 % καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, χθες καταγράφηκε ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα μας.

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του "Σωτηρία", Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι απασχολεί πολύ τους επιστήμονες η μετάλλαξη του ιού που έχει καταγραφεί πλέον και στη χώρα μας, αλλά - τόνισε- εδώ βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση καθώς πήραμε έγκαιρα μέτρα και «είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία» όπου -όπως είπε η ίδια- εκτιμάται ότι το 20% των μεταδόσεων οφείλεται στην νέα μετάλλαξη.

Η κ. Γκάγκα επισήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να εφαρμόζονται τα μέτρα ατομικής ευθύνης όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις για όσο καιρό, ακόμα, χρειαστεί.

"Τα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας εξακολουθούν να μας προβληματίζουν"

Τα στοιχεία από την εξέλιξη της επιδημίας εξακολουθούν να μας προβληματίζουν τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης  και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Υπάρχει μια μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και καταγράφονται περίπου 440 κρούσματα ανά ημέρα, είπε ακόμη και διευκρίνισε ότι  η μέση ηλικία των νέων διαγνώσεων είναι τα 46 χρόνια. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν ακόμα 2.304 ενεργά κρούσματα στην Αττική.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η τήρηση των μέτρων παραμένει μονόδρομος ενώ ανακοίνωσε ότι η επιβάρυνση των ΜΕΘ έχει περιοριστεί, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη τα περίπου μισά κρεβάτια ΜΕΘ covid είναι πλέον κενά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι υπήρξε μεγάλη ωριμότητα τις ημέρες των εορτών από τους πολίτες και γι' αυτό δεν είχαμε αύξηση των κρουσμάτων όπως σε άλλες χώρες. "Αυτό μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων" είπε χαρακτηριστικά.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ