Κορωνοϊός: Με ποια έγγραφα θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα

Κορωνοϊός: Με ποια έγγραφα θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα

Τα νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή στις 6 το πρωί του Σαββάτου

Μάσκες παντού -ακόμη και στα εστιατόρια και στις καφετέριες- αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί» είναι τα νέα μέτρα που επιβάλλει η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Συνεπώς, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας τίθεται σε εφαρμογή και στο Ηράκλειο, το οποίο παραμένει σε "πορτοκαλί συναγερμό" της αυξημένης επιτήρησης σύμφωνα με τον Υγειονομικό Χάρτη.

Τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο έκτακτο διάγγελμά του  το απόγευμα της Πέμπτης, τίθενται σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου και έρχονται μετά από ένα τριήμερο όπου το ένα «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων διαδέχεται το άλλο, με 882 κρούσματα να ανακοινώνονται την Πέμπτη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αργά το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων από τις 12.30 μέχρι τις 05.00 ανέφερε τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί όποιος θέλει να μετακινηθεί αυτές τις ώρες.

Όπως επισήμανε τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, που εργάζεται και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. «Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί  από τις 00:30 μέχρι τις 05:00», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ