Κορωνοϊός: Μεγαλώνει το «κόκκινο» αποτύπωμα στη Βόρεια Ελλάδα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Δράμα, ενώ Σέρρες και Καρδίτσα οδεύουν στο κόκκινο επίπεδο

Ανησυχία προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε περιοχές της βορείου Ελλάδας, με τις Σέρρες και την Καρδίτσα να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ειδικών. 

Σύμφωνα με τoν «χάρτη» διασποράς του ιού, το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Δράμα, ενώ Σέρρες και Καρδίτσα οδεύουν στο κόκκινο επίπεδο.

Από τα συνολικά κρούσματα: 527 εντοπίζονται στην Αττική, 441 στη Θεσσαλονίκη, 208 στη Λάρισα, 105 στη Δράμα, 73 στις Σέρρες και 37 στην Καρδίτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως τα περιοριστικά μέτρα στις 11 κόκκινες περιοχές (Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας) θα παραταθούν μετά την εκ νέου αξιολόγηση των δεδομένων. 

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ