Κορωνοϊός: Ποια είναι τα πρόστιμα και ποια τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα πρόστιμα και ποια τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Τι ισχύει για όσους παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας

Πρόστιμα πρόκειται να επιβληθούν σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που ισχύει από σήμερα και τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την προσπάθεια της μη διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα, με την εφημερίδα της κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας.

Πρόκειται λοιπόν, για διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες (15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου - 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου).

Επιπλέον, η νέα ΚΥΑ ενιαιοποιεί και εξορθολογίζει τα πρόστιμα ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η διατήρηση των κεκτημένων από τη συλλογική προσπάθεια των πολιτών, αλλά και να μην είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα τιμωρεί όσους είναι υπότροποι.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα, ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά σε έκτακτη ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου, με αφορμή την τελευταία αύξηση ρεκόρ των 78 νέων κρουσμάτων.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ