Κορωνοϊός: Τα πανηγύρια τρομάζουν τους ειδικούς

Κορωνοϊός: Τα πανηγύρια τρομάζουν τους ειδικούς

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τη Τρίτη

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών σε όλη την χώρα, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μετά και από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τοπικά γλέντια, όπου τα μέτρα για τον κορωνοϊό πήγαν... περίπατο με μικρούς και μεγάλους να σηκώνονται και να χορεύουν αδιάκοπα.

Ο συνωστισμός στα γλέντια προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση καθώς εντείνεται ο φόβος για διασπορά του κορωνοϊού. Στα σενάρια που εξετάζονται βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο τέτοιου είδους εκδηλώσεων.  Ο Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα κι απαγόρευσης των πανηγυριών αν δεν... αραιώσει ο κόσμος και δεν επανέλθει η ατομική ευθύνη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα, που θα ανακοινωθούν Δευτέρα ή Τρίτη και θα αφορούν μεταξύ άλλων και στα πανηγύρια. «Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ