Κώστας Μητράς: Ο αγρότης από τα Μύρα που σμιλεύει τα μάρμαρα

Είναι αυτοδίδακτος αλλά παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να εντυπωσιάζει τους πάντες με τον τρόπο που εργάζεται

Ο Κώστας Μητράς, από τα Μύρα της Λάρισας, δεν είναι ένας συνηθισμένος αγρότης που συναντούμε στον Θεσσαλικό κάμπο. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο με πάθη και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Οι δημιουργίες του αποτελούν σημείο αναφοράς στην περιοχή και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε το Larissanet.gr στο χώρο του.

Στην μέση της αυλής του βρίσκονται μια «Αρπαγή της Περσεφόνης» όπως εκείνη αποτυπώθηκε στον τάφο της Αμφίπολης. Ο Πηλέας και η Θέτιδα που μάλωσαν για να γίνουν ζευγάρι, ένας έφηβος Αχιλλέας και ένας πολεμιστής.

Όλα μαρμάρινα και δουλεμένα με μεράκι. Πραγματικά κομψοτεχνήματα, από το χέρι του Κώστα Μητρά.

«Αφιερώνω ακόμα και 10 ώρες την ημέρα» εξηγεί αλλά δεν παραπονιέται αφού αυτό το κάνει με μεγάλη χαρά καθώς συνδυάζει με αρμονικό και δημιουργικό τρόπο την αγάπη του για την Αρχαία Ελλάδα και το μάρμαρο.

Μα δεν ήταν πάντα έτσι. Αρχικά ξεκίνησε δουλεύοντας πάνω σε ξύλο. «Στην αρχή έφτιαχνα βιολιά» λέει καθώς δείχνει μερικά από τα αποτελέσματα που είναι το ίδιο εντυπωσιακά. «Μα μόλις γνώρισα το μάρμαρο τελείωσε. Ερωτεύτηκα».Είναι αυτοδίδακτος αλλά παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να εντυπωσιάζει τους πάντες με τον τρόπο που εργάζεται.

Πηγή: larissanet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ