Κουτσούμπας: Η άνοδος και η δράση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας

Newsroom
Newsroom

Τι δήλωσε κατά την εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό μετά και το τέλος της μάχης των Ευρωεκλογών.

«Το γεγονός της εκλογικής ανόδου του ΚΚΕ επιβεβαιώνει ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ, της κυρίαρχης πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων.

Επιβεβαιώνει, κυρίως, δεσμούς που έχει αναπτύξει το κόμμα μας με λαϊκές δυνάμεις που το ψήφισαν πριν έναν χρόνο, πολλοί για πρώτη φορά, ιδιαίτερα εργαζόμενοι και νέοι. Η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς που έχουν διαμορφωθεί και δοκιμασθεί μέσα σε σημαντικούς αγώνες. Εκεί που οι δυνάμεις του ΚΚΕ επικοινωνούν σταθερά και επίμονα πρόσωπο με πρόσωπο με το λαό» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό μετά και το τέλος της μάχης των Ευρωεκλογών.

«Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί επιτεύχθηκε σε συνθήκες ενός πρωτοφανούς αποπροσανατολισμού που τροφοδοτούσε η αντιπαράθεση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία -όχι τυχαία- πήρε χαρακτήρα εκφυλισμού» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «μαζί με τον αποπροσανατολισμό, υπήρχε και η συστηματική προσπάθεια από Μέσα Ενημέρωσης και άλλα επιτελεία, μέσω και των δημοσκοπήσεων, να αποκρύψουν τη δυναμική και τις δυνατότητες ανόδου του κόμματός μας. Να απαξιώσουν την ψήφο στο ΚΚΕ, με το επαναλαμβανόμενο ερώτημα στους υποψηφίους ευρωβουλευτές μας "γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ, το οποίο είναι εναντίον της ΕΕ;"».

«Οι ίδιοι βέβαια που έθεταν αυτό το ερώτημα, τώρα προσπαθούν να απαξιώσουν και να υποβαθμίσουν το θετικό αποτέλεσμα του KKE» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «θέλουν να κρύψουν ότι η αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης, απέναντι, τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το ευρωκοινοβούλιο».

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν επικροτεί την επιλογή της αποχής, «όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η αποχή έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Το ζητούμενο είναι αυτή η πολιτική διαμαρτυρία να εκφραστεί με συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην υπόλοιπη Ευρώπη, είπε ότι «σε πολλές χώρες εκφράζει σε ένα βαθμό τη δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ και τις κυβερνήσεις, τα κόμματα που την υλοποιούν. Έρχεται, άλλωστε, σε συνέχεια μεγάλων αγώνων που ξέσπασαν σε ολόκληρη την Ευρώπη και τους οποίους εμείς αναδείξαμε στην προεκλογική περίοδο».

«Δεν παραγνωρίζουμε ότι παραμένει ζητούμενο αυτή να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να μην εγκλωβίζεται στην αποχή ή σε δυνάμεις που χρησιμοποιούν μια ψευδεπίγραφη "αντισυστημική" και "αντι-ΕΕ" ρητορική, όπως κάνουν διάφορα ακροδεξιά και εθνικιστικά κόμματα» τόνισε.

Ανέφερε ότι σε τέτοιες δυνάμεις «ανοίγουν διάπλατα το δρόμο, για να παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί, ενώ είναι τα καλύτερα παιδιά του συστήματος, όλοι εκείνοι

που έχουν αποφασίσει μόνοι τους για τον εαυτό τους, ότι αυτοί είναι οι "προοδευτικοί", ανάμεσά τους και τα λεγόμενα "κεντροαριστερά" και "αριστερά κόμματα", που έχουν γίνει οι πιο φανατικοί υμνητές της ΕΕ, την ώρα, μάλιστα, που αυτή δείχνει όλο και πιο καθαρά το αντιδραστικό της πρόσωπο».

«Έχουν απογοητεύσει ξανά και ξανά λαϊκό κόσμο που τους εμπιστεύθηκε, για να κάνουν αυτό το σάπιο σύστημα δήθεν ανθρώπινο, όπως υπόσχονταν. Και, φυσικά, τον έχουν αφήσει έτσι εκτεθειμένο σε τέτοιες δυνάμεις. Τα έχουμε δει αυτά και στη χώρα μας, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα έχουν συγκυβερνήσει αμφότεροι με την ακροδεξιά. Ο ένας με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, ο άλλος με τους ΑΝΕΛ του Καμένου. Τόσο ειλικρινής, βλέπετε, είναι η ανησυχία τους για την άνοδό της» πρόσθεσε.

«Επομένως, τίποτα το ελπιδοφόρο δεν κομίζουν οι ξαναζεσταμένες "σούπες" των "μετώπων" τέτοιων δυνάμεων, δήθεν για την αναχαίτιση της ακροδεξιάς, σαν αυτές που βλέπουμε στη Γαλλία και προβάλλονται από πολλούς στη χώρα μας και ως πρότυπο. Το αντίθετο ακριβώς, όμως, ισχύει: Είναι ο δρόμος που εγγυάται τη γιγάντωση της ακροδεξιάς και του συστήματος» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Οι ακροδεξιές δυνάμεις στην χώρα μας, όπως το κόμμα του Βελόπουλου ή της Λατινοπούλου, που συγκέντρωσαν σημαντικό ποσοστό είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τα αστικά κόμματα και κυρίως με τη ΝΔ, από την οποία προέρχονται άλλωστε και οι συγκεκριμένοι. Λειτουργούν ως ακίνδυνο για το σύστημα "πάρκινγκ" των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε:

«Γι' αυτό, «φραγμό» στην άνοδο της ακροδεξιάς μπορεί να βάλει μόνο ο λαός με την πάλη του, το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα. Το κομμουνιστικό κίνημα που θα πρέπει να ανασυνταχθεί στην Ευρώπη πιο γρήγορα και πιο δυναμικά, για να βάλει στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό, την ακροδεξιά. Και τέτοιο μήνυμα αισιοδοξίας, πείρας, ελπίδας, στέλνει η δράση και η άνοδος του ΚΚΕ».

«Βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. Όπως είχαμε τονίσει και προεκλογικά, εδώ είναι και τα μεγάλα προβλήματα του λαού και κυρίως οι παράγοντες που τα προκαλούν. Οι δεσμεύσεις της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ, που υπέστη πολύ σημαντική μείωση στις ευρωεκλογές, παραποιεί την ψήφο του λαού και προσπαθεί να εμφανίσει την αποδοκιμασία στην πολιτική της ως μήνυμα, δήθεν, να συνεχίσει πιο γρήγορα τις αντιλαϊκές της μεταρρυθμίσεις».

«Στην πραγματικότητα δεν ισχύει στο ελάχιστο αυτό. Ο λαός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την καταδίκη του συνολικά στην κυβερνητική πολιτική και σε αυτές ακριβώς τις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε.

«Από την άλλη, ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση νέων «σωτήρων», νέων σχημάτων και συνολικά μια προσπάθεια αναστήλωσης και μεταμφίεσης μιας διεφθαρμένης και ξεπερασμένης σοσιαλδημοκρατίας, από την οποία ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα, γιατί γίνεται με τα ίδια, "ληγμένα" υλικά» είπε και τόνισε:

«Είμαστε περήφανοι και νοιώθουμε δικαιωμένοι και ιστορικά που το Κόμμα μας δεν έχει καμία σχέση με την κοντόφθαλμη πολιτική και την υποτακτική λογική των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ήδη, όπως οι ίδιοι ομολογούν, έχουν από τώρα το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές του 2027, δίνοντας τράτο να οργιάσει πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ».

Είπε ότι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται τη λαϊκή συμμετοχή, «να πηγαίνει, αν πηγαίνει, ο λαός μια φορά στα τέσσερα χρόνια στις κάλπες, για να επιλέγει ποιος θα κάτσει στις καρέκλες να υλοποιήσει την ίδια πολιτική».

«Εμείς έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι ο λαός και η νεολαία μπορούν από τώρα και κάθε μέρα να περιορίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, να τις βάζουν σοβαρά εμπόδια και να αποσπούν κατακτήσεις. Αποδείχθηκε, άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτοί οι αγώνες αποτέλεσαν τη μοναδική πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική που γονάτιζε τον λαό μας.

Από σήμερα κιόλας καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στους καθημερινούς αγώνες που είναι σε εξέλιξη και που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή, ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο. Εκεί βλέπουμε, άλλωστε, εμείς και τη διέξοδο για μια ριζικά διαφορετική πορεία για τη χώρα μας και το λαό μας. Στη συμμετοχή και δράση στο κίνημα του λαού και της νεολαίας, μπροστάρη στην πάλη για να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, παντού σε όλες τις μάχες» υπογράμμισε, καταλήγοντας, ο Δ. Κουτσούμπας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ