ΕΛΛAΔΑ

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες στον Έβρο: Μάχη για να μην σπάσει το ανάχωμα του Τυχερού – Αναμένεται συνδρομή του στρατού

Έβρος
Photo Credits: @ΙΝΤΙΜΕ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον Έβρο, όπου οι Αρχές δίνουν τη δική τους «μάχη» προκειμένου να μην σπάσει από την πίεση των υδάτων και το ανάχωμα του Τυχερού, στον δήμο Σουφλίου, ενώ την ίδια ώρα, τα Λάβαρα βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή καθώς τα νερά έφτασαν στον οικισμό, αγγίζοντας σε κάποια σημεία τα έξι μέτρα.

 

 

Η κατάσταση είναι σταθερή, χωρίς περαιτέρω άνοδο των υδάτων, γεγονός που αποδίδεται στη μειωμένη ροή από τη Βουλγαρία. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει οριακή και οι αντλήσεις συνεχίζονται αδιάκοπα.

 

Glomex Video

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί πλέον το νότιο τμήμα του Δήμου Σουφλίου, όπου το ανάχωμα στο Τυχερό δέχεται έντονη πίεση. Εκεί επικεντρώνεται η προσοχή των αρχών, με την Περιφέρεια, την Πολιτική Προστασία και μηχανήματα έργου να επιχειρούν στην περιοχή. Παράλληλα, αναμένεται η συνδρομή του στρατού για την ενίσχυση του αναχώματος με σακιά άμμου.

Image
ΙΝΤΙΜΕ

 

Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο ανάχωμα υποχωρήσει, εκτιμάται ότι θα πλημμυρίσουν επιπλέον 40.000 στρέμματα δυναμικών καλλιεργειών, επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Image
ΙΝΤΙΜΕ

 

Τις δύο προηγούμενες νύχτες χρειάστηκε να εκκενωθούν κατοικίες, καθώς τα νερά έφτασαν έως τις αυλές σπιτιών. Αν και η παρούσα φάση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη ως προς την προστασία των οικισμών, οι αγρότες εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τις καλλιέργειες.

 

Glomex Video

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο μήνες για να αποσυρθούν τα νερά από τα χωράφια, ενώ η πλήρης αποτίμηση των ζημιών θα μπορέσει να γίνει μόνο αφού υποχωρήσει η στάθμη. Αντλιοστάσια και αγροτικά μηχανήματα έχουν ήδη υποστεί σοβαρές καταστροφές, με τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία να αναμένονται σημαντικές.

Glomex Video

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή.

 

Image
ΙΝΤΙΜΕ

 

Image
ΙΝΤΙΜΕ

 

Image
ΙΝΤΙΜΕ

 

Image
ΙΝΤΙΜΕ

 

Image
ΙΝΤΙΜΕ

 

Image
ΙΝΤΙΜΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση