Κρήτες της Αθήνας τίμησαν το Δίστομο

Newsroom
Newsroom

Επίσκεψη της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων

Ο εξαιρετικός καιρός διευκόλυνε τα μέγιστα για να γίνει υπαίθρια η ενημέρωση επισκεπτών του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τις προάλλες καθώς την ημέρα εκείνη ένας έκτακτος, τεχνικής φύσεως, λόγος κατέστησε αδύνατη την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ στην ισόγεια αίθουσα προβολών. 

Βεβαίως τα μέλη της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων 1952 που επισκέφτηκαν, ξεναγήθηκαν σε άλλες αίθουσες με εκθέματα και εν συνεχεία έγινε ενημέρωσή τους καθώς και συζήτηση για την Σφαγή των 223 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 στην Πλατεία μπροστά στο Μουσείο και το Δημαρχείο που φέρει το όνομα του Νομάρχη, ο οποίος ξεκίνησε την δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων, αείμνηστου Ιωάννη Σταμούλη.

διστομο
Γλέντι των Κρητών Αγ.Αναργύρων σε ταβέρνα της περιοχής

    Οι επισκέψεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου έχουν το τελευταίο διάστημα αυξανόμενη τάση - με εκδρομές φορέων από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα πολλές από αυτές τις ιστορικού και προσκυνηματικού χαρακτήρα εκδρομές σχεδιάζονται με επίσκεψη και στο ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά (μόλις 10 χλμ από το Δίστομο). Ταυτόχρονα. οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Διστόμου που λειτουργεί το Υπ. Πολιτισμού, όπως και το αρχαιολογικό πάρκο της κωμόπολης της Βοιωτίας.

δίστομο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ