Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

Δεν μπορώ να ανεχθώ τη φορολογική εξόντωση των Ελλήνων - Όσο πιο γρήγορα εκλογές, τόσο καλύτερα για τη χώρα - Δεν πείθομαι από την επενδυτική μετάλλαξη του πρωθυπουργού- Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα πανεπιστήμιο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει φέρει, με υπογραφή των Τσίπρα - Καμμένου, ήδη τέταρτο μνημόνιο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μετά το 2018, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αμφισβητώντας ταυτόχρονα το βασικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα υπάρξει “καθαρή έξοδος” στις αγορές.

“Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος στις αγορές, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε σκληρό πλαίσιο δημοσιονομικής” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές, λέγοντας ότι “όσο πιο γρήγορα έλθει η αλλαγή τόσο καλύτερα για τη χώρα” και δεσμευόμενος ότι ο ίδιος θα επιδιώξει με αξιοπιστία και όπλο τις μεταρρυθμίσεις θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

“Οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθος που δέχθηκαν την επιλογή του κ. Τσίπρα να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, αντί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες” σημείωσε και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση βάζει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση, επιμένοντας ο ίδιος στην πολιτική της μείωσης των φόρων. “Δεν θα ανεχθώ τη φορολογική εξόντωση των Ελλήνων” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό και είναι χωρίς ταξικό πρόσημο υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης και αμφισβητώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των αδυνάτων, τόνισε πως η γενιά των 360 ευρώ έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα!

Αμφισβήτησε επίσης την “επενδυτική μετάλλαξη”, όπως είπε, του κ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, δεν ξέρει, δεν μπορεί, ούτε και θέλει να υλοποιήσει την πολιτική των επενδύσεων.

Πηγή:protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση