Κυρ.Μητσοτάκης από Θεσσαλία: "Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται"

Newsroom
Newsroom

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με δημάρχους και κοινοτάρχες.

Στη Λάρισα βρίσκεται από το πρωί (8/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλία. Νωρίτερα σε αίθουσα της 110 Πτέρυγας Μάχης, στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σύσκεψη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συμμετείχαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων, καθώς στο επίκεντρο τέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παρακάρλιες περιοχές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί στη σύσκεψη με Δημάρχους και Κοινοτάρχες παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν τα κυριότερα ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των υδάτων και φερτών υλικών αλλά και στον σχεδιασμό για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, με βάση τις τεχνικές και επιστημονικές εισηγήσεις. Όσοι πήραν τον λόγο τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σημασία των συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και η στήριξη των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο νυν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για τη στήριξη των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, με τις προκαταβολές που έχουν πιστωθεί έως τώρα για ζωική και φυτική παραγωγή να ανέρχονται σε 124 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια αναχώρησαν από την 110 ΠΜ στη Λάρισα για την Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Αγοραστός και ο Δημήτρης Κουρέτας.

Φτάνοντας στην Καρδίτσα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Έχουμε αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη Θεσσαλία. Είμαστε παρόντες και θα είμαστε για πολύ. Ας διαφυλάξουμε την πολύ καλή συνεργασία όλων.

Επειδή θα χρειαστεί να κάνουμε θεσμικές παρεμβάσεις θέλω να ζητήσω την στήριξη όλων. Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς διαβούλευση. Σε επίπεδο κρατικού προϋπολογισμού έχουμε ματώσει για να στηρίξουμε τη Θεσσαλία. Αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά δεν θα ήμασταν σε θέση να τη στηρίξουμε. Καταλαβαίνω την αβεβαιότητα μακάρι να είχα όλες τις απαντήσεις. Δεσμεύομαι να στηρίξω».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ