Και στους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα

Και στους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 54 στην Κρήτη - Νεκρό νεογνό 37 ημερών

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και νέες γνώσεις προστίθενται σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση  για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο του κορωνοιού.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα που αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είναι ασφαλές ανοσογόνο και αποτελεσματικό και προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και βοηθάει στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Οι μελέτες αρχικά περιλάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών και η Επιτροπή Εμβολιασμού στην Ελλάδα, αποφάσισε τη χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών. Ωστόσο αυτές οι συστάσεις  τροποποιήθηκαν και σήμερα, έχουν προδημοσιευθεί τρεις μελέτες για την αποτελεσματικότητα σε άτομα άνω των 65 ετών. Το ίδιο θα γίνει και στην χώρα μας είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Σημείωσε ακόμα, ότι η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική, αλλά υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν εμβολιάζονται. Ωστόσο παρουσιάζεται αύξηση στην πρόθεση εμβολιασμού από τον Νοέμβριο είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται κινητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού.

 

Πάνω από 1.120.000 εμβολιασμοί στη χώρα μέχρι σήμερα – Ποιοι είναι οι επόμενοι που θα ακολουθήσουν

 

Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί συνολικά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, έχουμε πραγματοποιηθεί 1.120.000 εμβολιασμοί, ενώ 473.000 άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. Αυτό αντιστοιχεί στο 7,12% των πολιτών της χώρας.

Ακόμα, όπως είπε ο ίδιος σε επικοινωνία με την Pfizer η εταιρεία του επιβεβαίωσε πως τον Απρίλιο θα παραδοθούν στην Ελλάδα 1.071.000 δόσεις, ενώ από την πλευρά της και η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι θα τηρήσει το σχέδιο παραδόσεων για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η επόμενη ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όπως υπογράμμισε όλοι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη του Απριλίου.

 

 

φωτογραφία αρχείου

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Νεκρό από κορωνοϊό 37 ημερών νεογνό

54 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κορωνοϊός: 1.165 νέα κρούσματα, 39 θάνατοι και 477 διασωληνωμένοι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ