"Λουκέτο" σε εκκλησία - Αρνητής του κορωνοϊού ο ιερέας

"Λουκέτο" σε εκκλησία - Αρνητής του κορωνοϊού ο ιερέας

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

«Λουκέτο» επ’ αόριστον στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην Κάλυμνο έβαλε με απόφασή του ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Σεβασμιώτατος Παΐσιος, ενώ έπαυσε από τα καθήκοντά του τον ιερέα του ναού για δυο μήνες.

Αφορμή στάθηκε η στάση του συγκεκριμένου ιερέα που καλούσε τους πιστούς να εισέρχονται στην εκκλησία χωρίς μάσκες, αλλά και οι προτροπές του μέσω διαδικτύου κατά της τήρησης των μέτρων του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Δεν είναι στην πρόθεση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς, αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται στο χώρο της τοπικής εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού. Ταύτα προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους Νόμους της πολιτείας και των δικών μου ταπεινών υποδείξεων».

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος  Παΐσιος τονίζει απευθυνόμενος προς τον ιερέα του ναού πως: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως κληρικός της Ιεράς Μητρόπολεως, δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η πρώτη που καταγράφεται στην χώρα από την αρχή της φονικής πανδημίας.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ