Λύτρας: Το πρώτο του βράδυ στο VIP κελί του - Γιατί καυγάδισε με συγκρατούμενό του

Newsroom
Newsroom

Ποιοι είναι οι δύο συγκρατούμενοί του και ποιες ήταν οι πρώτες επισκέψεις που δέχθηκε στη φυλακή

Μέχρι πολύ πρόσφατα περνούσε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για επαγγελματικούς λόγους. Εκεί, ο Απόστολος Λύτρας συναντούσε τους πελάτες του, την υπεράσπιση των οποίων είχε αναλάβει και τους επισκεπτόταν για να καταστρώσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο δικαστήριο. 

Η Πέμπτη 20 Ιουνίου, ωστόσο, ήταν μια διαφορετική ημέρα. Ο γνωστός ποινικολόγος πήγε στον Κορυδαλλό, αλλά αυτή τη φορά για να μείνει, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων στην υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. 

Ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρθηκε με περιπολικό στο σωφρονιστικό κατάστημα, πέρασε όλη την προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο διαδικασία (τεστ covid κ.λ.π.) και τοποθετήθηκε στη λεγόμενη VIP πτέρυγα των φυλακών, εκεί όπου στο παρελθόν βρέθηκαν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς και άλλα διάσημα πρόσωπα που είχαν καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους. Στην ΣΤ' πτέρυγα εκτός από τους διάσημους, τοποθετούνται επίσης άτομα που έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα ή φυλακισμένοι που η υπόθεσή τους έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα και ενδεχομένως να κινδυνεύουν στην περίπτωση που βρεθούν σε μια συνηθισμένη πτέρυγα. 
 

Το πρώτο βράδυ και ο καυγάς για το τσιγάρο

Ο Απόστολος Λύτρας πλέον θα ακολουθεί το πρόγραμμα των φυλακών και ως νεοφερμένος χρειάστηκε ήδη να κάνει κάποιες «παραχωρήσεις». 

Στο κελί που θα τον φιλοξενήσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του, ο 52χρονος ποινικολόγος πήρε ένα από τα πάνω κρεβάτια στις κουκέτες, αφού τα δύο κάτω ήταν ήδη κατειλημμένα από δύο συγκρατούμενούς του. 

Τις πρώτες του ώρες στο κελί, δεν έλειψε και η ένταση όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με συγκρατούμενό του για το κάπνισμα. Όταν ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είναι μανιώδης καπνιστής, θέλησε να ανάψει τσιγάρο, ο συγκρατούμενός του φέρεται να του είπε: «Έχω κάνει επέμβαση στον πνεύμονα. Δεν καπνίζεις εδώ μέσα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος ενοχλήθηκε από το ύφος του συγκρατούμενού του και αντέδρασε έντονα, ωστόσο τελικά υποχώρησε και δεν άναψε το τσιγάρο του.  

Οι πρώτες επισκέψεις

Σε αυτές τις πρώτες του ώρες στο κελί της φυλακής, ο Απόστολος Λύτρας δέχθηκε δύο επισκέψεις. Κοντά του βρέθηκαν ο δικηγόρος του, αλλά και η αδελφή του, η οποία τον επισκέφθηκε προκειμένου να του παραδώσει και κάποια φάρμακα, καθώς ο 52χρονος ακολουθεί αγωγή, λόγω προβλήματος με την καρδιά του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των φυλακών, το επισκεπτήριο για τους δικηγόρους είναι κάθε πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ για τους συγγενείς το επισκεπτήριο είναι και πάλι τις καθημερινές από το πρωί έως το μεσημέρι. 

Οι συγκρατούμενοι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, στο κελί 4 της ΣΤ πτέρυγας, ο Απόστολος Λύτρας κρατείται μαζί με ακόμη δύο άτομα. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα (με τον οποίο είχε και την αντιπαράθεση για το κάπνισμα), ο οποίος έχει καταδικαστεί για απάτες, αλλά και έναν γνωστό επιχειρηματία αλυσίδας καταστημάτων, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ναρκωτικά.

Πηγή: flash.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ