Μ. Δερμιτζάκης: Ορατός ο κίνδυνος να περάσουμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα

Μ. Δερμιτζάκης: Ορατός ο κίνδυνος να περάσουμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα

"Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειωθεί ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων" λέει ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον επερχόμενο χειμώνα κρούει ο καθηγητής της Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης αναφερόμενος στο πλήθος των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται σε καθημερινή βάση στη χώρα μας.

"Αν μπούμε με 300 κρούσματα του κορωνοϊού ημερησίως μέσα στον χειμώνα, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα περάσουμε τα 1.000, με αποτελέσματα πραγματικά ανησυχητικά για τη χώρα» λέει χαρακτηριστικά ο Κρητικός επιστήμονας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

Ο ίδιος έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει το παν για να μειωθεί ο καθημερινός αριθμός των νέων κρουσμάτων. «Είμαστε μπροστά σε μια κατάσταση πραγματικά κρίσιμη και πρέπει να κάνουμε το παν τους επόμενους δυο μήνες και πριν μπούμε σε κλειστούς χώρους για να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουμε καθημερινά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πλήθος των περιστατικών ανά 24ωρο που θα διασφάλιζε την ομαλή είσοδο της χώρας μας στη χειμερινή περίοδο, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε:  «Σε αριθμούς κάτω των 50 κρουσμάτων. Κι αυτό γιατί αν πάμε στον χειμώνα με την επιδημιολογική εικόνα που δίνουμε σήμερα, δεν θα αρκεί πλέον απλά το να φοράμε τις μάσκες μας σε κλειστούς χώρους για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Πηγή: tanea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ