Μ. Γκάγκα: Να χρησιμοποιούμε με προσοχή την ελευθερία μας

Μ. Γκάγκα: Να χρησιμοποιούμε με προσοχή την ελευθερία μας

Παρατηρείται μικρή κάμψη στα κρούσματα, τόνισε η πνευμονολόγος

Άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ευάλωτα στην υγεία τους είναι όσα νοσηλεύονται και καταλήγουν, σημειώνει η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για την ανάγκη όλοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, η οποία επισήμανε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε με προσοχή την ελευθερία που προσφέρει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

"Βλέπουμε μια μικρή κάμψη στα κρούσματα, το καλό είναι ότι έχουμε λιγότερους νοσηλευόμενους", αναγνώρισε η κ. Γκάγκα, κληθείσα να σχολιάσει τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ελευθερία μας με προσοχή", σημείωσε, τονίζοντας ότι, θα πρέπει "να φοράμε μάσκες, να τηρούμε τα μέτρα, όπως πέρυσι το καλοκαίρι".

Σχετικά με τα άτομα που νοσηλεύονται και κυρίως που καταλήγουν, είπε ότι είναι στην πλειονότητά τους άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ευάλωτα στην υγεία τους, αντιπαραθέτοντας τους θανάτους νέων ανθρώπων και τη δυσκολία που προκαλούν ακόμα και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες οι εμβολιασμένοι, εκτίμησε ότι, "δεν είναι διάκριση, αλλά κοινός νους ότι όποιος είναι εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο".

"Δεν το θεωρώ προνόμιο, αλλά ότι κάποιος που κινδυνεύει λιγότερο, να έχει την ελευθερία του", κατέληξε.

Πηγή: thetoc.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ