Μάθημα με... λεκάνες για τη βροχή σε δημοτικό σχολείο

Newsroom
Newsroom

Τεράστια προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων εντοπίζονται σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας

Με λεκάνες για να μαζεύονται τα νερά από τη βροχή κάνουν μάθημα οι μαθητές του 20ου δημοτικού σχολείου Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα 'Πελοπόννησος', ανάμεσα στα θρανία, είναι απλωμένες πλαστικές λεκάνες στο δάπεδο, για να μαζεύουν το νερό που τρέχει από την οροφή του κτιρίου.

Οι εν λόγω εικόνες ελήφθησαν μόλις την περασμένη Πέμπτη, οπότε και η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα, ωστόσο αποτυπώνουν μια τραγική κατάσταση αφού, κάθε φορά που βρέχει, οι σχολικές αίθουσες πλημμυρίζουν από το νερό.

Πάτρα: Μάθημα με... λεκάνες για τη βροχή σε δημοτικό σχολείο
 PELOP.GR

 

Και παρά τις επίμονες και διαδοχικές οχλήσεις του σχολείου στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, η κατάσταση παραμένει ίδια, με τους δασκάλους να αναγκάζονται να μεταφέρουν τα θρανία και να απλώνουν λεκάνεςκαι πλαστικά δοχεία στο πάτωμα, για να μαζεύονται τα νερά.

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από το νερό

Την ίδια ώρα όμως, ο εφιάλτης των δασκάλων παραμένει άγρυπνος, καθώς τα νερά τρέχουν δίπλα ακριβώς από τα φωτιστικά σώματα και τα καλώδια του ηλεκτρικού, που βρίσκονται διασκορπισμένα στις οροφές των αιθουσών. 

Παράλληλα, ερωτήματα προκύπτουν και για την στατική ασφάλεια των αιθουσών και της οροφής τους, εξ αιτίας της παρατεταμένης διάβρωσης και καταπόνησης που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται το κτίριο, από τα νερά που το κατατρώγουν με κάθε νεροποντή. 

Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο της «Π», φανερώνουν σε όλη του τη διάσταση το πρόβλημα, αφού όπως φαίνεται ολοκάθαρα, οι τοίχοι είναι μούσκεμα από την υγρασία και φουσκωμένοι από τη διάβρωση.

Πάτρα: Μάθημα με... λεκάνες για τη βροχή σε δημοτικό σχολείο
 PELOP.GR

Παράλληλα, σε κάκιστη κατάσταση είναι και η στέγη του σχολείου, όπου υπάρχουνκεραμίδια σπασμένα, μεγάλα κομμάτια διαλυμένα και τεράστιες τρύπες.

Πάτρα: Μάθημα με... λεκάνες για τη βροχή σε δημοτικό σχολείο
 PELOP.GR

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο ίδιος ο Διευθυντής, έχουν κρούσει επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει δώσει λύσεις.

Γονείς, μιλώντας στην «Π», δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει το σχολείο της Αρόης και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τα παιδιά τους. Κάποιοι μάλιστα είναι έτοιμοι να προβούν σε ομαδική καταγγελία στην Εισαγγελία Πατρών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ