Με άδειες καρέκλες ο Λευκός Πύργος και η παραλία της Περαίας

Με άδειες καρέκλες ο Λευκός Πύργος και η παραλία της Περαίας

Με άδειες καρέκλες γέμισε ο Λευκός Πύργος, το απόγευμα της Τετάρτης, σε μια συμβολική διαμαρτυρία των εργαζομένων σε εστιατόρια και συναφή επαγγέλματα.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως η “η εστίαση απαιτεί-δεν επαιτεί” και πως η σιωπηλή διαμαρτυρία έχει στόχο να μεταφέρει το μήνυμα και την αγωνία ενός κλάδου που ζητά από την πολιτεία να επιβιώσει και να σταθεί όρθιος, μπρος στις συνέπειες μιας πανδημίας για την οποία δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ο πρόεδρος των εστιατόρων και ψητοπωλών και καφέ μπαρ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας δήλωσε «Κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία μήπως και οι κυβερνώντες προσπαθήσουν να καταλάβουν το πρόβλημα για να μην κάνουν μόνο ημίμετρα αλλά να μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματά μας.».

«Ζητάμε τα καταστήματα που δεν έχουν εξωτερικό χώρο να μπορέσουν να λειτουργήσουν στον εσωτερικό χώρο όπως λειτουργούσαν και πριν. Θέλουμε κεφάλαιο κίνησης για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας. Ζητάμε το ΦΠΑ σε μονοψήφιο αριθμό και να είναι εναρμονισμένος με τα όμορα κράτη. Αν δεν έρθουν μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες στην εστίαση την 1η Ιουνίου σε ποσοστό 20-30 % τα μαγαζιά δεν θα ανοίξουν».

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, τα μέλη της Ένωσης, έχουν στρώσει φωτογραφίες πολιτικών αρχηγών και ένα χαρτί που γράφει «οι υπόλοιπες θα μείνουν άδειες;».

Άδειες καρέκλες και στην Περαία

Την ίδια στιγμή ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού. Οι επαγγελματίες στην εστίαση γέμισαν με άδειες καρέκλες το παραλιακό μέτωπο της Περαίας ζητώντας με αυτόν τον τρόπο την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης.

a

1

Πηγή: ektaktanea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ