Με αυστηρά μέτρα οι κηδείες Covid και στη Λαμία

Με αυστηρά μέτρα οι κηδείες Covid και στη Λαμία

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως επιβάλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα πραγματοποιούνται οι κηδείες στην Ξηριώτισσα για τους συνανθρώπους μας που θα διαγνωσθούν με κορωνοϊό.

Για την ανάπαυση των ψυχών τους με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα Κοιμητήρια Κώστα Κερπινιώτη, στο κεντρικό νεκροταφείο της Ξηριώτισσας έχει προβλεφθεί νέος χώρος, καθώς θα πρέπει να παραμείνουν εκεί για 10 χρόνια και όχι 5 που είναι το συνηθισμένο για τους νεκρούς.

 

«Δυστυχώς από αυτή την ασθένεια θα φύγουν κάποιοι συνάνθρωποι μας και φροντίσαμε να προβλέψουμε χώρο που θα υποδεχθεί τις σορούς τους, όπου και θα παραμείνουν για μια 10ετία σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων», λέει στο LamiaReport ο κ. Κερπινιώτης, που φροντίζει κατά την τελετή στο σημείο να μην υπάρχει πρόσβαση σε άλλα άτομα που εκείνη την ώρα θα βρίσκονται στο νεκροταφείο για τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν.

«Για αυτό προβλέφθηκε άλλωστε και καινούριος χώρος ώστε η τελετή να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια για όλους, συγγενείς και φίλους», συμπληρώνει ο κ. Κερπινιώτης που υπενθυμίζει το αυστηρό πρωτόκολλο που ισχύει για τον αριθμό των ατόμων που δύναται να παραβρεθεί. «Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές ειδικά για την οικογένεια, για αυτό συνεργαζόμαστε ώστε να τους διευκολύνουμε στον πόνο τους», καταλήγει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων.

 
 
 
Πηγή: lamiareport.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ