Με… χρονόμετρο μιλάνε τα μέλη της κυβέρνησης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Με… χρονόμετρο μιλάνε τα μέλη της κυβέρνησης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει οι εισηγήσεις επί των νομοσχεδίων να μην ξεπερνάνε τα πέντε λεπτά, ωστόσο οι παρεκκλίσεις είναι συχνές

Εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έψαχνε λύση προκειμένου να μην τραβάνε χρονικά σε μάκρος οι συσκέψεις του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς είναι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα, δίχως να προβαίνουν οι συνομιλητές του σε αέναες πολλές φορές συζητήσεις.

Προς στιγμήν έβαλε... χρονόμετρο. Είπε δηλαδή στους υπουργούς και τους αναπληρωτές υπουργούς, ότι ο καθένας που θα αναπτύσσει το νομοσχέδιο του δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα πέντε λεπτά εισήγησης, προκειμένου να υπάρχει χρόνος να μιλήσουν και οι υπόλοιποι.

Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει στις συνεδριάσεις της Βουλής, απλώς σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμπανάκι για να ειδοποιείται ο ο ομιλητής ότι τελειώνει ο χρόνος του.

Πρακτικά όμως σε συνεδριάσεις όπως η χθεσινή, αυτό είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπήρχαν πάνω από 15 θέματα και ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης που πήραν πρώτοι τον λόγο ξεπέρασαν κατά πολύ τον χρόνο.

Οι συνάδελφοί τους αγχώθηκαν ότι μπορεί να μην προλάβουν να μιλήσουν κι εκείνοι. Ο πρωθυπουργός όμως τους έδειξε με τον τρόπο του ότι θα μιλήσουν όλοι κανονικά. Αποτέλεσμα ήταν συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διαρκέσει τρεισήμισι ώρες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ