ΜΕΘ: Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για τις καταγγελίες για «ρεζερβέ» κλίνες

Mαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για τις εντατικές, μετά την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για VIP ΜΕΘ , και μετά την εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας, έρευνα διέταξε και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Οι καταγγελίες Γιαννάκου προκάλεσαν παρέμβαση της εταιρίας εντατικολόγων και αντιδράσεις εκ μέρους των γιατρών, ενώ μαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησηςαντιπολίτευσης για τις εντατικές και τη διαχείριση της πανδημίας.
«Όποιος μιλάει και λέει ότι υπάρχει επιλεκτική αναφορά στις κλίνες ΜΕΘ, προσβάλλει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και αυτό ως υπουργός δεν θα το επιτρέψω» τόνισε από την Πάτρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισκεπτόμενος τα νέα ιατρεία στο Παράρτημα του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα.

Επισήμανε ότι από τις 550 κλίνες που υπήρχαν, σήμερα είναι διαθέσιμες 1.300 κλίνες ΜΕΘ ενώ σημείωσε πώς όταν έχεις μία πανδημία θα έχεις αναμονές. «Πήρα τα στοιχεία και έβλεπα ότι αναμονές προ πανδημίας ήταν 70 και 80 άτομα την ημέρα. Με την πανδημία, ναι, υπάρχουν αναμονές και τις αντιμετωπίζουμε σε συνεννόηση με τους διοικητές. Προσπαθούμε όπου χρειάζεται να διασωληνωθεί ασθενής εκτός ΜΕΘ, αυτό να γίνεται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε κλίνες ΜΑΦ. Αυτό ήταν φαινόμενο κυρίως της Βορείου Ελλάδας που υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση. Παράλληλα όπου είναι δυνατή η διακομιδή – γατί γίνεται διακομιδή με ιατρικά κριτήρια- να μεταφέρονται» προσέθεσε ο κ. Πλεύρης και τόνισε:

«Ελεεινά ψεύδη, ότι κρατούνται κρεβάτια προσβάλλουν πρώτα από όλα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Οι διακομιδές δεν γίνονται από πολιτικούς, γίνεται από έναν ιατρό που ανεβάζει στο σύστημα ποιο περιστατικό πρέπει να διακομισθεί, από το σύστημα του ΕΚΑΒ που παρακολουθεί τη μεταφορά που πρέπει να κάνει ο ασθενής και από τον γιατρό ΜΕΘ του νοσοκομείου που τον υποδέχεται».


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ