Μια σημαντική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Newsroom
Newsroom

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην Πάτρα

  Μία ιδιαίτερα σημαντική - συγκινητική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην Πάτρα, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024.

  Την εκδήλωση, που  αποτελούσε ένα οδοιπορικό στη Μόρφου και τις κατεχόμενες περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας, συνδιοργάνωσαν η ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Σύλλογος Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας η «Ενότητα» και ο Σύνδεσμος Αχαΐας – Κύπρου «Αχαιών Ακτή».

Χαιρετισμό στην  εκδήλωση  απηύθυναν, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο αντιδήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Δημήτρης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Χρήστος Παΐσιος, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας  Γιώργος Βουρλιόγκας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αχαΐας -  Κύπρου «Αχαιών Ακτή» Αναστάσιος Στασής.

 εσηεπην κυπρος

 Ομιλητές ήταν, ο Δήμαρχος Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, ο πρόεδρος Κατεχομένων Κοινοτήτων Λευκωσίας Λευτέρης Αντωνίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων «ΚΥΠΡΟΣ 74» Συμεών Χαραλάμπους.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του κ. Χατζηαβραάμ, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 1974, ενώ με αποφασιστικότητα μίλησε για την ανάγκη δικαίωσης του αγώνα των Κυπρίων τονίζοντας : «Πενήντα χρόνια είναι πάρα πολλά. Κάθε χρόνος που περνάει είναι εις βάρος μας. Όπου και αν βρισκόμαστε η ψυχή μας είναι στο αγαπημένο μας νησί».

 Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι ομιλίες των κ. Αντωνίου και Χαραλάμπους.

Ποίημα του για τη Μόρφου, στην Κυπριακή διάλεκτο απήγγειλε  ο τ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Σωτήρης Βαρνάβας.

Συντονιστής της εκδήλωσης  ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας.

45456778

Πριν από την εκδήλωση όλοι οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλη Βασιλάκη  στο Μουσείο Τύπου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και για τις δράσεις του, ενώ διάβασαν με έκδηλο ενδιαφέρον τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων του Ιουλίου 1974 με την τουρκική εισβολή και τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο.

455565656

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ