Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παραδίδω την εντολή, εκλογές στις 25 Ιουνίου

Newsroom
Newsroom

Tο απόγευμα η επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε, νωρίτερα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του είπε πως έχει καταλήξει στο να γίνουν νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου και πως σκέφτεται να παραδώσει τη διερευνητική εντολή πίσω στην ΠτΔ σήμερα το απόγευμα.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε και με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως προέκυψαν από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης, που παρέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε, εκτός από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ