Μητσοτάκης για Μέρκελ: «Αποτέλεσε πάντα μια φωνή σταθερότητας -Είχαμε και έχουμε διαφωνίες»

Μητσοτάκης για Μέρκελ: «Αποτέλεσε πάντα μια φωνή σταθερότητας -Είχαμε και έχουμε διαφωνίες»

Ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις γερμανικές εκλογές λίγο πριν από την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ

Για μια πολύ ειλικρινή σχέση με την απερχόμενη καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή τις εκλογές στη Γερμανία, λίγο πριν την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τη σχέση του με την Άνγκελα Μέρκελ δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία, με τις οποίες η μεγαλύτερη οικονομίας της ΕΕ γυρίζει σελίδα, έπειτα από θητεία 16 χρόνια της Συντηρητικής πολιτικού στο τιμόνι της χώρα.

«Προφανώς είχαμε και ενδεχομένως να έχουμε τις διαφωνίες μας, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι τα δύο χρόνια που είμαι πρωθυπουργός, ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκού συμβουλίου αποτέλεσε πάντα μια φωνή σταθερότητας, ωριμότητας, ψυχραιμίας και όταν χρειάστηκε άλλαξε την άποψή της ειδικά στο ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Μια συνάντηση που ήρθε να εκτονώσει την ένταση που είχε προκαλέσει η συμμετοχή του ιερέα στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Τούρκου προέδρου, αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ