Μητσοτάκης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Με βασάνισε η απόφαση - Εισήγηση για 3η δόση στους 4 μήνες

Μητσοτάκης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Με βασάνισε η απόφαση - Εισήγηση για 3η δόση στους 4 μήνες

Η ομιλία του πρωθυπουργού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις

 

"Προτιμώ να φανώ πρόσκαιρα αυστηρός αλλά υγειονομικά σωστός" τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής σε παρέμβασή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με φόντο τις χθεσινές ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης της 3ης δόσης εμβολίου στους 4 μήνες. 

"Πήραμε τα νέα μέτρα τώρα γιατί η απειλή είναι μεγαλύτερη. Όσο πιο γρήγορα επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς τόσο περισσότερο προετοιμασμένοι θα είμαστε", πρόσθεσε αναφερόμενος στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών στην Ελλάδα και την επιβολή προστίμου της τάξεως των 100 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. 

"Φτάσαμε εδώ γιατί εξαντλήσαμε όλα τα ενδιάμεσα στάδια" πρόσθεσε και μιλώντας για το πρόστιμο των 100 ευρώ το χαρακτήρισε "αντίτιμο υγείας"."Είναι πολύ απλό να μην το πληρώσει κάποιος. Αρκεί να εμβολιαστεί", υπογράμμισε.  

«Επιμένω στο επίθετο αναγκαίος εμβολιασμός γιατί το θεωρώ ισχυρότερο από τον όρο υποχρεωτικός», είπε και πρόσθεσε ότι αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας και δεν έρχεται σε ουδέτερο χρόνο αλλά και ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον και την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία που έρχεται πρώτη σε θύματα covid αλλά τελευταία σε επιθυμία να εμβολιαστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι αυτό έρχεται ως κορύφωση μιας προσπάθειας πειθούς. "Η υπόθεση αυτή με βασάνισε προσωπικά και κάθε έννοια υποχρεωτικότητας είναι για μένα δυσκολοχώνευτη. Νιώθω βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό και το καλό εκείνων που ακόμα δεν το συνειδητοποιούν. Θα είμαι πρόσκαιρα πολιτικά αυστηρός αλλά στο τέλος θα αποδειχθώ υγειονομικά σωστός", είπε χαρακτηριστικά. 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι 60 και άνω εξαιρούνται– Ποιοι θα πληρώνουν μισό το πρόστιμο

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε σε απόλυτη σύγχυση - Συνέλθετε

 

Φωτογραφία Eurokinissi 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ