Μητσοτάκης προς πνευμονολόγους: Η ευγνωμοσύνη όλων μας εξακολουθεί να σας συνοδεύει

Μητσοτάκης προς πνευμονολόγους: Η ευγνωμοσύνη όλων μας εξακολουθεί να σας συνοδεύει

Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού στο 29o Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

«Τέτοιες στιγμές απαιτούν συνεργασία πολιτικής και επιστήμης. Συστράτευση δημόσιων και ιδιωτικών δυνάμεων. Αίσθηση καθήκοντος και διάθεση εθελοντισμού. Και, βέβαια, κοινωνική ενότητα και συνοχή. Όλα αυτά ήταν, είναι και θα παραμείνουν τα όπλα μας εναντίον του κορωνοϊού. Και είναι όπλα αποτελεσματικά, γιατί δίπλα στα καθημερινά κρούσματα που ακούμε θα πρέπει να θυμόμαστε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας νόσησαν και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, όμως πήραν εξιτήριο και γύρισαν υγιείς στο σπίτι τους. Κι αυτό οφείλεται σε εσάς και όλους αυτούς που μάθαμε, πια, να ονομάζουμε «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες»», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στο 29o Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

«Η ευγνωμοσύνη όλων μας, λοιπόν, θα εξακολουθήσει να σας συνοδεύει. Μέχρι τον εμβολιασμό που ξεκινά σε λίγο. Στη διάρκειά του, που θα εξελίσσεται κατά φάσεις αλλά και μετά απ’ αυτόν, αφού ο κίνδυνος θα καραδοκεί για καιρό ακόμη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας από τους πνευμονολόγους να «αντλήσουν νέα δύναμη από την προοπτική της τελικής νίκης».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τους τελευταίους μήνες οι 557 κλίνες εντατικής θεραπείας έγιναν 1.322 και ότι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν αυξηθεί κατά 10.786 σε σύγκριση με το 2019.

«Μερικοί αιφνιδιάστηκαν καθώς, αν δεν κάνω λάθος, είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που χαιρετίζει συνέδριο της Εταιρείας σας. Τους απαντώ ότι το θεώρησα χρέος μου. Γιατί τα νοσήματα του αναπνευστικού προκαλούν κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο θανάτους στην Ευρώπη. Αλλά και γιατί ξέρω καλά πως η δική σας ειδικότητα είναι αυτή που, κυριολεκτικά, δίνει ανάσα στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε εκφράζοντας τις ευχές του για καλές γιορτές και πρώτα απ’ όλα υγεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ