"Μόνο αν δεις τη μάνα να μαθαίνει το θάνατο του παιδιού της θα σοκαριστείς"!

"Μόνο αν δεις τη μάνα να μαθαίνει το θάνατο του παιδιού της θα σοκαριστείς"!

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος μίλησε στο LIVETALKS για το Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση

Με αφορμή το περίφημο Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας που παρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυστηριοποίηση του ΚΟΚ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος μίλησε στο LIVETALKS και σχολίασε τις αλλαγές, μιλώντας για τη μεγάλη παθογένεια της οδηγικής παιδείας στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουιζος, γιος του "Ιαβέρη", με τίτλους και κορυφαίες επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και εμπειρίες από αγώνες του εξωτερικού όπως το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το σχέδιο που παρουσιάστηκε, αλλά ταυτόχρονα ήταν επιφυλακτικός για το πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί και πότε θα δούμε αποτελέσματα στην πράξη.

Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του κορωνοϊού και το γενικότερο σχέδιο δράσης που είχε αποτελέσματα ως προς την "εκπαίδευση" του κόσμου: "Χρειάζεται μία μεγάλη δράση, η πανδημία του κορωνοϊού πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Όπως έγινε στην περίπτωση του covid που έπαιζαν συνεχώς σποτάκια και υπήρχε μία γενικότερη δράση για τα μέτρα προστασίας, έτσι πρέπει να γίνει και στην περίπτωση της οδικής ασφάλειας".

Και πρόσθεσε: "Θεωρώ ότι πρέπει να παίζουν σποτάκια που να σοκάρουν τους τηλεθεατές. Όπως γίνεται στο εξωτερικό. Δεν χρειάζονται "γλυκανάλατα" βίντεο σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να δείχνουν τη μητέρα να μαθαίνει ότι το παιδί της σκοτώθηκε, να δείχνουν τους γονείς να ακολουθούν το άσπρο φέρετρο, μία εικόνα που είδαμε και όλοι σοκαριστήκαμε στην περίπτωση του τροχαίου στα Τέμπη με τους μαθητές. Εγώ ακόμα και τώρα όταν βλέπω τέτοια βίντεο, δακρύζω".

Ο κ.Μαρκουίζος επανέλαβε την ανάγκη να μπει στα σχολεία το θέμα της οδικής ασφάλειας και οδηγικής συμπεριφοράς, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα καλύτερο οδικό δίκτυο, τόνισε ότι τα περισσότερα τροχαία και δη θανατηφόρα δεν γίνονται στις Εθνικές, αλλά μέσα στις πόλεις, ενώ αναφέρθηκε στις συμπεριφορές των Ελλήνων οδηγών που αποτελούν το "κακό παράδειγμα" στα παιδιά τους: "Αν μπει στα σχολεία το συγκεκριμένο μάθημα, τα παιδιά θα μαθαίνουν κάποια πράγματα στις τάξεις και στη συνέχεια θα μπαίνουν στο αυτοκίνητο και θα βλέπουν τον γονιό να μη φοράει ζώνη, να βρίζει, να οδηγεί γρήγορα και επικίνδυνα. Θα έρχεται όλο αυτό σε αντίθεση".

Ακούστε όλα όσα είπε στο LIVETALKS:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ