Το «Μουντιάλ της ανθρωπιάς» στην ακριτική Ικαρία

Τιμήθηκε η μνήμη 17χρονου ποδοσφαιριστή

Λίγες ώρες, μόλις τρεις, πριν την έναρξη του τελικού του Μουντιάλ και σε μεγάλη απόσταση από το New York New Jersey Stadium (MetLife Stadium), συγκεκριμένα περίπου 5.050 μίλια (ή περίπου 8.100 χιλιόμετρα) πιο μακριά από εκεί που έπεσαν τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας, διεξήχθη ένας άλλος αγώνας. Δεν έγινε σε γήπεδο τύπου arena, δεν είχε καν εισιτήρια και μάλιστα ακριβά όπως αυτά του Μουντιάλ, ήταν ελεύθερη η είσοδος και δεν υπήρχαν παράπλευρα συμφέροντα, οικονομικά, διαφημιστικά, πολιτικά ή άλλα.

Το «Μουντιάλ της ανθρωπιάς» στην ακριτική Ικαρία – Τιμήθηκε η μνήμη 17χρονου ποδοσφαιριστή

Στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου Ικαρίας το «τρόπαιο» ήταν η επιβεβαίωση ότι η ανθρωπιά πρέπει να κυριαρχεί και στον αθλητισμό. Ο αγώνας αυτός ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος σε ετήσια βάση, για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου 17χρονου ποδοσφαιριστή Μιχάλη Καρναβά, που πνίγηκε το 2022 σητν παραλία Κυπαρίσσι Ικαρίας.

Εν ενεργεία, αλλά και παλαίμαχοι παίκτες του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς (αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ του νομού Σάμου), της ομάδας του Μιχάλη, αγωνίστηκαν γιατί όπως αναφέρoυν «παίζουν μπάλα για τον Μιχάλη και κρατάνε την μνήμη του πάντα ζωντανή. Γιατί οι άνθρωποι μας πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνούμε».

Το «Μουντιάλ της ανθρωπιάς» στην ακριτική Ικαρία – Τιμήθηκε η μνήμη 17χρονου ποδοσφαιριστή

Πράγματι και αυτή τη φορά η διοργάνωση έγινε σε κλίμα συγκίνησης, ενώ εδώ και χρόνια γκράφιτι με τη μορφή του Μιχάλη, κοσμεί τον τοίχο της κερκίδας του γηπέδου.. O πρόεδρος του ΑΟΜ, Μάρκος Ρουστάς, αναφέρθηκε σε σύντομο χαιρετισμό, στο θέμα και ακολούθως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Το «Μουντιάλ της ανθρωπιάς» στην ακριτική Ικαρία – Τιμήθηκε η μνήμη 17χρονου ποδοσφαιριστή

Μπορεί η δημοσιότητα για το γεγονός, συγκρινόμενη με τον τελικό του Μουντιάλ, να απέχει όσο και η απόσταση μεταξύ Νέας Υόρκης και Ικαρίας, αλλά σίγουρα είναι από τις ανθρώπινες στιγμές που δίνουν στον αθλητισμό την ποιότητα εκείνη, που κάνει συχνά τους ανθρώπους να τον βλέπουν σαν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.


 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση