Νέα πλατφόρμα για τον κορωνοϊό και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα

Νέα πλατφόρμα για τον κορωνοϊό και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα

Τέθηκε σε λειτουργία

Σε λειτουργία βρίσκεται η νέα πλατφόρμα «covid19.gov.gr»  με όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονωϊού στην Ελλάδα. 

Στην πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία isMOOD σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος και από σήμερα φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, βρίσκονται τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη του ιού στη χώρα και έτσι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα μέσα από την πλατφόρμα.

Πως λειτουργεί;

Ειδικότερα, στην πλατφόρμα παρουσιάζονται γραφήματα σχετικά με την καθημερινή εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων, τη γεωγραφική και ηλικιακή τους κατανομή, το ρυθμό αύξησης των νέων κρουσμάτων, των αναρρώσεων αλλά και των θανάτων από τον κορωνοϊό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Real.gr, η μία εκ των ιδρυτών της isMOOD, Άννα Κασιμάτη: «αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία πλατφόρμα για να ενημερώνεται ο κόσμος στην Ελλάδα για την πορεία του ιού επίσημα πλέον. Ουσιαστικά οπτικοποιήσαμε την καθημερινή εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων, τον ρυθμό αύξησης τους, την γεωγραφική και ηλιακή κατανομή τους αλλά και τους θανάτους». Η εγκυρότητα των στοιχείων είναι διασφαλισμένη, καθώς τα δεδομένα αντλούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Δείτε ΕΔΩ , ή στο https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/?fbclid=IwAR3J6ZkZtcXQWo4rAwc1TH_DNDCCl-ey2Qp0c8bjeTY5Pw43-vB8l1LJsQI

Μάλιστα, με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε και επισήμως το covid19.gov.gr  αναφέροντας πως οι πολίτες μπορούν να αναζητούν μέσω της πλατφόρμας πληροφορίες, πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης για τον αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πηγή: real.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ