Ο Δ. Αβραμόπουλος για τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντζέρι

Newsroom
Newsroom

Ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει τι ισχύει για τη συμμετοχή του στη Fight Impunity.

Εγκέφαλος του κυκλώματος που κατηγορείται για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται να είναι ο Αντόνιο Παντζέρι, στην ΜΚΟ του οποίου συμμετείχε ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η ανακοίνωση Αβραμόπουλου

Ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δήλωσή του διευκρινίζει τα παρακάτω αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με τον Οργανισμό Fight Impunity:

«Προσκλήθηκα να μετάσχω στις αρχές του 2020 ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού, από κοινού με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες όπως η πρώην Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Federica Mogherini, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η Ιταλίδα Γερουσιαστής και πρώην Επίτροπος Emma Bonino, ο Νομπελίστας Denis Mukwege, η πρώην ευρωβουλευτής Cecilia Wikstrοm κ.α.

Μετά ένα έτος έπαψα να έχω οποιαδήποτε συμμετοχή στην επιτροπή. Η επιτροπή δεν είχε καμία εκτελεστική, ή διαχειριστική αρμοδιότητα. Πριν αποδεχθώ την πρόσκληση συμμετοχής, ζήτησα ως πρώην Επίτροπος έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία και έλαβα, με την απόφαση της, με αριθμό C(2021) 9002. Από κοινού με όλα τα μέλη παραιτηθήκαμε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Panzeri, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έκπληκτοι για όσα έγιναν γνωστά σε βάρους του ιδρυτή του Fight Impunity. Αυτή και μόνον είναι η αλήθεια».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ