Ο χάρτης των 89 κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο χάρτης των 89 κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

Οι τρεις νομοί που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό

Ο χάρτης των 89 κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχουν παρουσιαστεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης στην Ελλάδα, το πόσα είναι και σε ποιες περιοχές εντοπίζονται, καταγράφηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στην περιοχή της Αττικής έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 23 κρούσματα, μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα «ορφανά», τα οποία δεν έχουν ιχνηλατηθεί.

Στην Ηλεία έχει διαπιστωθεί ο μεγάλος αριθμό των 29 κρουσμάτων, τα οποία αποδίδονται όλα στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους και στις επαφές των ανθρώπων που ταξίδεψαν εκεί.

Στην Αχαϊα υπάρχουν 21 κρούσματα. Οι τρεις αυτοί νομοί - Αττική, Ηλεία, Αχαΐα - που έχουν από 21 μέχρι 29 κρούσματα, αποτελούν το «βαρύ φορτίο» του κορωνοϊού στη χώρα.

Στους υπόλοιπους νομούς, έχουν βρεθεί τέσσερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα στη Ζάκυνθο, δύο στην Εύβοια και ένα κρούσμα στη Λέσβο.

Στο σύνολό τους είναι 89 κρούσματα, εκ των οποίων σοβαρότερο είναι ο 67χρονος που νοσηλεύεται στο Ρίο σε σοβαρή κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega.

Υπάρχουν επίσης άλλα τρία κρούσματα που έχουν εμφανίσει και πνευμονία, αλλά η κατάσταση τους χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Συνολικά 57 άνθρωποι νοσηλεύονται κατ' οίκον σε καραντίνα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ