Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στη φύλαξη και διανομή των εμβολίων

Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στη φύλαξη και διανομή των εμβολίων

Στρατιωτικά κλιμάκια θα έχουν τον έλεγχο της παραλαβής των εμβολίων, της φύλαξης και της διανομής στα εμβολιαστικά κέντρα

Την Κυριακή ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην χώρα μας. Ανάμεσα στους πρώτους 10 που θα εμβολιαστούν την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, θα είναι - εκτός της Προέδρου της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό - και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι Αρχηγοί κι οι υπάρχηγοί των Επιτελείων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των συνολικά 45 αξιωματούχων.

Ήδη, το ΓΕΕΘΑ έχει εγκαταστήσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έναν Σταθμό Διοίκησης με επικεφαλής Ταξίαρχο του Στρατού και διακλαδικό επιτελείο το οποίο βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Στρατιωτικά κλιμάκια στα 5 Κέντρα, αυτά της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Καρδίτσας και Ιωαννίνων, θα έχουν τον έλεγχο της παραλαβής των εμβολίων, της φύλαξης και της διανομής στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα καταγράφουν ακόμη και πόση ώρα ή πόσες ώρες έκαναν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ταυτόχρονα σε συντονισμό με αστυνομία και πυροσβεστική, μεταγωγικά αεροσκάφη κι ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε ετοιμότητα για την μεταφορά των εμβολίων σε κάθε άκρη της χώρας κι ακριτικά νησιά, με όλα τα απαραίτητα μέτρα συντήρησης, δεδομένου ότι χρειάζονται ειδικές συνθήκες με ψυγεία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις όμως δεν σταματούν εκεί. Πέρα από την ευθύνη που έχουν αναλάβει για να μεταφερθούν τα εμβόλια στα συνολικά 1.000 εμβολιαστικά κέντρα έχουν και την ευθύνη ανάπτυξης 170 κέντρων ελέγχου κορωνοϊού, όπου θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλλονται σε τεστ.

Ένα στοίχημα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία κυρίως με τους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ, καλείται να κερδίσει. Το έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μεγάλο και σε κάθε περίπτωση αποτελεί δοκιμασία για την οργάνωση και το επίπεδο ετοιμότητας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ