Οι ουρές στις εκκλησίες και οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων

Οι ουρές στις εκκλησίες και οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων

«Ελπίζω να μην χρειαστεί lockddown τύπου Μαρτίου», δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Εικόνες συνωστισμού παρά τα αστυνομικά μέτρα παρατηρήθηκαν σε αρκετές εκκλησίες της χώρας, όπου εορτάζονται τα Θεοφάνεια.

Έξω από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι σχηματίστηκε μεγάλη ουρά πιστών, ενώ δεκάδες άτομα περίμεναν από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη για να λάβουν τον αγιασμό.  Αντίστοιχη εικόνα παρατηρήθηκε και στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης 

Ίδια και χειρότερη ήταν η εικόνα στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης και Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή Χαριλάου της συμπρωτεύουσας καθώς σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από κόσμο που περίμενε έξω απο τον ναό για να ανοίξουν οι πόρτες λίγο πριν το τέλος της λειτουργείας για να λάβουν το αντίδωρο, παρά την παρουσία τουλάχιστον δύο περιπολικών της αστυνομίας.

Στη Μητρόπολη Αθηνών στη λειτουργία των Θεοφανείων χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στη Μητρόπολη ο αριθμός των πιστών εντός του ναού ήταν περιορισμένος, ενώ εμφανής και διαρκής ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

 


Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ ανησυχητικές».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.

Εκκλησία Θεοφάνεια
 

Για ένα lockdown τύπου Μαρτίου ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί και ότι θα ήταν χρήσιμο αν είχε γίνει στην αρχή. «Η πορεία θα μας δείξει προς τα πού θα πάμε.»

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει εισήγηση να ξεκινήσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.» Οι ειδικοί δεν αισθάνονται ασφάλεια να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες, όπως ανέφερε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι θα πρέπει να ξανασχεδιαστεί το πλάνο που ορίζει τον μάξιμουμ αριθμό. «Η χώρα διαθέτει 20.000 ιατρεία που παραμένουν αναξιοποίητα. Οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής εξελίσσονται με ένα ρυθμό που χρειάζεται βελτίωση. Είναι εφικτό να εμβολιάζεται ο κόσμος στα ιατρεία, ειδικά αν το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε απλό ψυγείο, όπως εκείνο της Moderna.»
 


Εκκλησία Θεοφάνεια

Εκκλησία Θεοφάνεια


Φωτογραφίες EUROKINISSI

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ