ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική αριθμεί 39 σελίδες και υπογράφεται από τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος των δύο πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Αραμπατζή και Σπήλιου Λιβανού, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική αριθμεί 39 σελίδες και υπογράφεται από τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ: «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από την Βουλή με την συγκρότηση Επιτροπής για την Διενέργεια Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ότι ο πρώην Υπουργός ΑΑΤ κ. Σπ. Λιβανός και η Υφυπουργός κυρία Φ. Αραμπατζή προκάλεσαν δια συνεργατών του ο πρώτος και αυτοπροσώπως η δεύτερη στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δ. Μελά και τα λοιπά αρμόδια στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ την απόφαση να ευνοήσει παρανόμως τους αναφερόμενους στην παρούσα παραγωγούς προκαλώντας έτσι βέβαιη περιουσιακή βλάβη στην δημόσια και ενωσιακή περιουσία».

Η διαδικασία προβλέπει ότι για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες υπουργών, πρέπει να κατατεθεί σχετικό αίτημα με τουλάχιστον 30 υπογραφές βουλευτών. Στη συνέχεια, η απόφαση λαμβάνεται από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών για να εγκριθεί η συγκρότηση της Επιτροπής.

 

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση