Οργή για τα νέα περιστατικά κακοποίησης ζώων – Διώξεις και πρόστιμα στους δράστες

Newsroom
Newsroom

Σε Τζιά και Ύδρα

Οργή προκαλούν οι νέες περιπτώσεις άγριας κακοποίησης ζώων. Στην Τζιά, 34χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία περαστικών. Είχε εγκαταλείψει σε μια πλαγιά παστουρωμένο ένα άλογο, δεμένο σε ένα δέντρο, με δεμένα τα πόδια του και σφαδάζει από τους πόνους, χωρίς νερό και τροφή. Στην Ύδρα, με διαφορά λίγων ωρών ένας 58χρονος πέταξε μία γάτα από από ύψος 8 μέτρων, τραυματίζοντας το άτυχο ζώο στο κεφάλι. Ο άνδρας μετά από καταγγελία συνελήφθη και ήδη του επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ για την κακοποίηση του ζώου.

Την Τρίτη 2 Μαΐου ο 58χρονος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για την κακοποιητική συμπεριφορά που επέδειξε στο ανυπεράσπιστο γατάκι.

 

 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουκουδάκη, δήμαρχο του νησιού, «οι απόψεις διίστανται καθώς ο καταγγελλόμενος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ατύχημα ενώ κάποιοι άλλοι μάρτυρες λένε ότι έγινε κάτι σκόπιμο

Στη άλλο περιστατικό κακοποίησης που συνέχει στην Τζιά η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη παστουρωμένου αλόγου μετά από καταγγελία. Το ζώο, άγνωστο για πόσο διάστημα κρέμονταν ανήμπορο στην πλαγιά.

Η Ρόζα Ρούσσου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ που έκανε την σχετική καταγγελία δήλωσε ότι το άτυχο ζώο ήταν δεμένο χωρίς νερό και φαγητό.

Στα ιπποειδή και τα παραγωγικά ζώα το δέσιμο των ποδιών μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι θεωρείται από χειρότερες μορφές κακοποίησης και μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ