Ως «Φίλος του Περιβάλλοντος» βραβεύθηκε η 116 Πτέρυγα Μάχης

Ως «Φίλος του Περιβάλλοντος» βραβεύθηκε η 116 Πτέρυγα Μάχης

Παράλληλα με την επιτυχή εκτέλεση της κύριας αποστολής της, που είναι η ανάληψη και επιτυχής διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, πρώτευσε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε.

Ο διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχος Πέτρος Σάσσαρης βραβεύτηκε, σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο ως «Φίλος του Περιβάλλοντος» των Ενόπλων Δυνάμεων για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στην 116 Πτέρυγα Μάχης το 2020.

Όπως ανακοινώθηκε, στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Παπάγου», παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Η 116 Πτέρυγα Μάχης, παράλληλα με την επιτυχή εκτέλεση της κύριας αποστολής της, που είναι η ανάληψη και επιτυχής διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, πρώτευσε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε.

Μεταξύ άλλων, ανέπτυξε δράσεις όπως η μέριμνα για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω συστήματος ανακύκλωσης, η μείωση της κατανάλωσης ύδατος μέσω τηλεδιαχείρισης του αντλιοστασίου της, καθώς και η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αποθήκευσης στο πλαίσιο της διαχείρισης ελαιολιπαντικών.

Επίσης, το προσωπικό της Πτέρυγας εκπαιδεύτηκε σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ συμμετείχε σε ερευνητική πρόταση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τη δημιουργία Πρότυπης Περιβαλλοντικής Πτέρυγας Μάχης.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ