Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Ποιο είναι το θέμα της Έκθεσης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλήνιες 2020, με τους  υποψήφιους των ΓΕΛ να ρίχνονται πρώτοι στη "μάχη¨.

Το μάθημα που εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Το θέμα της έκθεσης που "έπεσε" και στο οποίο κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η «Ανάγνωση Βιβλίων».

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που εξετάτηκαν με το νέο σύστημα εξετάστηκαν στο κείμενο του Συγγραφέα, Θεόδωρου Γρηγοριάδη  με τίτλο «Γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας», το οποίο είχε δημοσιευτεί στον ημερήσιο Τύπο. Οι μαθητές κλήθηκαν ν΄απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη «θαυματουργή ίαση της λογοτεχνίας. Γιατί η λογοτεχνία είναι αμόλυντη, κανένας ιός δεν θα τη μεταλλάξει, θα είναι πάντα εκεί και τα λογοτεχνικά αντισώματα θα μεταμορφώνουν τις ψυχές μας και θα μας οπλίζουν με κουράγιο».

Το δεύτερο κείμενο αφορούσε την ανάγνωση και οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν κείμενο για τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων καθώς και τους λόγους για τους οποίους η λογοτεχνική ανάγνωση αποτελεί  λυτρωτική απόλαυση. Ανάλογο κείμενο, για την αξία της ανάγνωσης, κλήθηκαν να διαχειριστούν και οι υποψήφιοι οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το παλιό σύστημα.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα που έπεσαν ΕΔΩ (νέο σύστημα) και ΕΔΩ (παλιό σύστημα)

Υπενθυμίζεται ότι φέτος στις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα.  Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ