Πανελλήνιες 2020: Πώς επηρέασε η καραντίνα τους υποψηφίους -Οι συμβουλές των φροντιστών

 Πανελλήνιες 2020: Πώς επηρέασε η καραντίνα τους υποψηφίους -Οι συμβουλές των φροντιστών

Ενας μήνας και… κάτι απομένει πλέον για την έναρξη των Πανελλήνιων 2020, με τους υποψηφίους να προετοιμάζονται υπό πρωτοφανείς συνθήκες.

Οι μαθητές της Γ' Λυκείου -και υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020- επέστρεψαν αυτές τις ημέρες στα σχολεία, με τη συμμετοχή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να υπολογίζεται στο 50% με 60%. Η βασική εκκρεμότητα που έχουν οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ είναι η επιβεβαίωση της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2020, η οποία γίνεται με φυσική παρουσία στα Λύκεια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2020 λήγει μεθαύριο, Πέμπτη 14 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινίσεις για το ζήτημα των απουσιών και συγκεκριμένα για το κατά πόσο προσμετρώνεται για την επίδοση και πως αιτιολογούνται.

Πανελλήνιες 2020: Ενα ποσοστό των υποψηφίων αξιοποίησε την καραντίνα
 

Για τη φάση προετοιμασίας των υποψηφίων των Πανελληνίων 2020 μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης. Ο κ. Βαφειαδάκης υποστήριξε αρχικά ότι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων διαχειρίστηκαν με διαφορετικό τρόπο το διάστημα της καραντίνας.

«Δεν το αντιμετώπισαν όλοι το ίδιο. Κάποιοι μπήκαν μέσα, συγκεντρώθηκαν, καθώς δεν είχαν περισπασμούς, διάβασαν και σε συνδυασμό με τη μείωση της ύλης έχουν προετοιμαστεί καλά. Αλλα παιδιά δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν με τον ίδιο τρόπο» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφειαδάκη, το διάστημα της καραντίνας «δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των Πανελληνίων εξετάσεων. Είναι ίδιες οι συνθήκες για τα παιδιά. Σίγουρα είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, με ιδιαίτερη ψυχολογία. Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, οι υποψήφιοι έχουν το άγχος τους. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, ίσως με λίγη περισσότερη επιβάρυνση».
«Τέλος η καραντίνα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία»

Ο Γιάννης Βαφειαδάκης κάλεσε τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2020 να μη σκέφτονται πλέον τί προηγήθηκε και τις δυσκολίες που προέκυψαν με την καραντίνα και την πανδημία του κορωνοϊού. «Τώρα πρέπει να κάνουν την επανάληψή τους, να φορτσάρουν και στο τέλος να κάνουν το καλύτερο που μπορούν» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ ανέφερε επίσης ότι τα περισσότερα φροντιστήρια έχουν επιλέξει την τηλεκπαίδευση για την προετοιμασία των υποψηφίων των Πανελληνίων 2020. «Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες και το ίδιο λένε και οι γονείς. Για τον ίδιο λόγο είναι μικρή και η προσέλευση και στα σχολεία» εξήγησε.

Αναφορικά με τα δίδακτρα, ο κ. Βαφειαδάκης είπε ότι όσο τα μαθήματα παραδίδονται δεν συντρέχει λόγος μειώσεων. Τα φροντιστήρια, ωστόσο, τόνισε καταλήγοντας, είναι ανοικτά σε συνεννοήσεις με γονείς που πιθανώς έχασαν τη δουλειά τους κατά το προηγούμενο διάστημα.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ