Παρέλαβε το "τιμόνι" του Λιμενικού Σώματος ο Γιώργος Αλεξανδράκης

Παρέλαβε το "τιμόνι" του Λιμενικού Σώματος ο Γιώργος Αλεξανδράκης

Και επίσημα η αλλαγή στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Βίντεο και φωτογραφίες από την τελετή

«Η σημερινή τελετή πραγματοποιείται στο ασταθές και επικίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια περιβάλλον, που προκάλεσε η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος που συνεχίζεται στην Ουκρανία. Ευχή και ελπίδα όλων μας, είναι να επικρατήσει η λογική. Να κερδίσει η διπλωματία. Να επανέλθει η ειρήνη». Aυτό τόνισε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου όπου πραγματοποιήθηκε μετά από 2,5 χρόνια η αλλαγή στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, ο απερχόμενος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης παρέδωσε τα ηνία του σώματος στον κρητικό αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι ότι το Λιμενικό Σώμα διασφαλίζει τη νομιμότητα  και καταπολεμά κάθε παράνομη πράξη στη θάλασσα, εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, εκπροσωπεί τη ναυτιλία μας στα διεθνή ναυτιλιακά φόρουμ, με στελέχη έμπειρα και ικανά στο χειρισμό των σύνθετων ναυτιλιακών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο, συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε επίσης ότι τα στελέχη του σώματος με την άρτια εκπαίδευση, την πολύ μεγάλη εμπειρία και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο επιχειρούν καθημερινά σε όλο το φάσμα του εύρους των αρμοδιοτήτων τους.

Λιμενικο παράδοση παραλαβή

Ανέφερε ότι το 2021 οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, διέσωσαν 30.000 συνανθρώπους μας, ενώ οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 85%, σε σχέση με το 2019. 

Ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο επίτιμο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε, σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, ενώ ευχήθηκε στο νέο αρχηγό, αντιναύαρχο, Γιώργο Αλεξανδράκη, κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.   

Λιμενικο παράδοση παραλαβή


«Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν υπήρξα ποτέ θιασώτης των λόγων αλλά υπέρμαχος της πράξης, της ευθύνης και του αποτελέσματος. Η προσωπική μου θεώρηση είναι ότι τα λόγια ακολουθούν τις δράσεις, τις αναδεικνύουν στο βαθμό και το μέτρο που είναι αναγκαίο για το Σώμα και την κοινωνία και λειτουργούν ως μηχανισμός καταγραφής έργου και όχι άσκοπης και πομπώδους ενδεχομένως προβολής», τόνισε στην ομιλία του ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Είπε επίσης ότι «το Λιμενικό Σώμα του μέλλοντος που τιμά το παρελθόν του απαιτεί σαφείς στρατηγικούς στόχους και καθαρό σχέδιο υλοποίησης». Ανέφερε ότι είναι διαρκής η παρακολούθηση και η στοχευμένη αναβάθμιση της εκπαίδευσης με συστηματοποιημένη ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και η αναμόρφωσή της με κριτήρια και ορίζοντα ικανό να εξασφαλίσουν σε κάθε χρόνο την ανταπόκριση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στις απαιτήσεις της σύνθετης αποστολής τους. Προσέθεσε επίσης ότι απαιτείται η συνέχιση και ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και η διαμόρφωσή του κατά τρόπο που θα εγγυάται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λειτουργικότητα και ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. 

Κατέληξε δε λέγοντας ότι μέγιστη ευθύνη είναι η συστηματική προώθηση του υφιστάμενου, μοναδικού στα χρονικά, εξοπλιστικού προγράμματος του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η διεκδίκηση και εκμετάλλευση κάθε δυνατού χρηματοδοτικού εργαλείου, στοιχεία απαραίτητα για την εξασφάλιση της αναγκαίας αποτελεσματικότητας και της ανταπόκρισης στις ιδιαίτερα αυξημένες και εξειδικευμένες απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρησιακών, ναυτιλιακών και κοινωνικών συνθηκών. 

Λιμενικό τελετή παράδοσης παραλαβής

Λιμενικό τελετή παράδοσης παραλαβής

Λιμενικό τελετή παράδοσης παραλαβής

Λιμενικό τελετή παράδοσης παραλαβήςΔείτε επίσης

Κρητικός ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος


OMU: Πώς η συλλογή ρουχισμού οδηγεί σε έναν καλύτερο κόσμο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ