ΠΑΣΟΚ: Με ομιλία Ανδρουλάκη και εκλογή Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το συνέδριο

ΠΑΣΟΚ: Με ομιλία Ανδρουλάκη και εκλογή Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το συνέδριο
Newsroom
Newsroom

Με ενδιαφέρον αναμένεται η δευτερολογία του προέδρου

Ολοκληρώνονται σήμερα Kυριακή οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την ψηφοφορία για την εκλογή των 300 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής και την δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Aπό τις 9 το πρωί έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα κλείνοντας το τριήμερο συνέδριο του κόμματος.

Αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης θα κλείσει τον διάλογο με την δευτερολογία του όπου θα συνοψίσει τα πολιτικά συμπεράσματα της συζήτησης των στελεχών και μελών του κόμματος.

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες. Έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες.

Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α

Μια ακόμη σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

pasok

Όπως έγραψε ήδη το Cretalive, στη μάχη του σταυρού, συναντάμε από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα  από τα Χανιά τη Χρύσα Χαριτάκη, από το Ρέθυμνο τον κ. Βρυλάκη και τον Γιάννη Λύτινα , από το Λασίθι τον Λευτέρη Μηλιό και τον Αλέξανδρο Κουπατσιώρη ενώ από το Ηράκλειο έχουμε τους: Σταύρο Τζεδάκη, Κώστα Βαρδαβά, Κώστα Φασουλάκη, Ανδρέα Σκουλά, Μαρία Καναβάκη, Κέλλυ Γαρεφαλάκη, Αντώνη Ζαχαριουδάκη, Ειρήνη Σενετάκη, Μιχάλη Φακουρέλη, Μάνθο Πολιτάκη και Μανόλη Πετράκη.

psifodeltio_in

Κατά τη χθεσινή, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, κυριάρχησαν τα μηνύματα συσπείρωσης, αλλά και η πρόθεση για πολιτική αυτονομία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε εμφατικά ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής και ότι δε θα συναινέσει σε παρασκηνιακές κυβερνήσεις.

 

 

Δείτε επίσης:

Η μάχη του σταυρού στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Ποιοί είναι υποψήφιοι από την Κρήτη!
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ