ΕΛΛAΔΑ
Πατέρας Κυριακής Γρίβα: «Έκανα δυο υπέροχες κόρες και τώρα έχω μία»
Την καταδίκη του με μειωμένο καταλογισμό ζητήσε ο καθ΄ ομολογίαν δράστης
Με την κατάθεση του πατέρα της Κυριακής Γρίβα άρχισε η δίκη για τη δολοφονία της 27χρονης τη 2η Απριλίου 2024 έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία που είχε με τον κατηγορούμενο το 2019 όταν του τον σύστησε η κόρη του. Όπως είπε δεν του είχε κάνει καλή εντύπωση, αλλά η κόρη του τον αγαπούσε.
«Έκανα δυο υπέροχες κόρες και τώρα έχω μια. Και είμαστε σήμερα εδώ να βγάλουμε τρελό τον κατηγορούμενο. Τον γνώρισα το 2019. Μου τον έφερε η κόρη μου στο σπίτι μας. Ήταν το αγόρι της. Το παλικάρι που τη συνόδευε στο τμήμα ήταν ο πρώην σύντροφός της. Αυτός ο κύριος εδώ είναι ο φονιάς της», είπε ο μάρτυρας ο οποίος είπε ότι πήγαιναν για γάμο.
Μάρτυρας: Κάποια στιγμή ήρθε και μου τη ζήτησε σε γάμο. Του είπα «τι έχεις σκοπό;». Μου είπε ότι «θα παραιτηθεί η Κούλα από τη δουλειά της, θα πάρει επιδόματα γάμου και τοκετού». Του είπα: «Καλά με δουλεύεις; Τον ρώτησα: Με επιδόματα θα κάνεις οικογένεια; Εκείνη τον αγαπούσε πραγματικά, αυτός όμως τη μαχαίρωσε. Της έπαιρνε την κάρτα της. Πήγαινε στις δουλειές της σαν νταβατζής και της έπαιρνε τα λεφτά. Δουλέψανε μαζί σε συνεργείο καθαρισμού. Αυτός ήταν οδηγός. Πώς όμως ένας «τρελός» έχει δίπλωμα οδήγησης; Ήταν έξυπνος. Φυλάχτηκε και δεν τον πήρε κανείς είδηση όταν πήγε στο τμήμα. Είχε κρυμμένο το μαχαίρι στη ζώνη.
Πρόεδρος: Ήρθε η κόρη σας να σας κάνει παράπονα για τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Με είχε πάρει κανά δυο φορές και μου έλεγε «μπαμπά έλα να με πάρεις, χώρισα». Και ενώ πήγαινα να την πάρω με έπαιρνε και μου έλεγε «μπαμπά μην έρθεις τα βρήκαμε».
Πρόεδρος: Τι σας είπε για τον κατηγορούμενο; Ξέρετε αν την επισκέφθηκε τη παραμονή του συμβάντος;
Μάρτυρας: Ναι, πήγε έξω από το σπίτι και της έκανε φασαρία. Είχαμε μιλήσει και μου είπε «μπαμπά έφυγε». Ήθελε να μπει μέσα στο σπίτι αλλά δεν μπήκε.
Ο μάρτυρας χαρακτήρισε χειριστικό τον κατηγορούμενο ο οποίος είχε μια αρρωστημένη ζήλια.
Εισαγγελέας: Την βλέπατε φοβισμένη;
Μάρτυρας: Όχι, αν είχα καταλάβει κάτι φόβο θα του είχα σπάσει τα κόκκαλα, έμαθα μετά για βιασμό της ενώ ήταν έγκυος.
Εισαγγελέας: Τι σας είπε η κόρη σας για τις αιτίες που αποφάσισε να διακόψει;
Μάρτυρας: Μου είπε «μπαμπά είχες δίκιο, αυτός δεν θέλει οικογένεια, το μόνο που τον νοιάζει είναι να πίνει μπύρες». Της είπα «καλά που το κατάλαβες».
Την καταδίκη του με μειωμένο καταλογισμό ζητήσε ο καθ΄ ομολογίαν δράστης
Ψυχρό δολοφόνο, πανούργο και χειριστικό χαρακτήρισε τον 40χρονο δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα, ο πατέρας της, κατά την κατάθεση του στο δικαστήριο. Ο μάρτυρας φορτισμένος, είπε ότι δε γνώριζε ότι η κόρη του κακοποιούνταν στη σχέση της με τον κατηγορούμενο, γιατί όπως είπε, αν το γνώριζε, θα ήταν αυτός σήμερα δολοφόνος.
Σε πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβας, από τα χέρια του πρώην συντρόφου της.
Σήμερα ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, του πατέρα της. Ο κύριος Θανάσης Γρίβας εξαπέλυσε δρίμυ «κατηγορώ» εις βάρος του καθ΄ ομολογία δολοφόνου του παιδιού του, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή δεν του γέμιζε το μάτι, χαρακτηρίζοντας τον τεμπέλη, ενώ σημείωσε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να περνάει και να παίρνει τα χρήματα της κόρης του. Επιπλέον, τον χαρακτήρισε ψυχρό δολοφόνο, πανούργο και χειριστικό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δε γνώριζε τα περιστατικά λεκτική και σωματικής κακοποίησης που υφίσταντο η κόρη του, διότι όπως είπε αν τα γνώριζε θα ήταν αυτός στη θέση του δολοφόνου, καθώς θα τον είχε «καθαρίσει» ο ίδιος με τα ίδια του τα χέρια.
Κάποια στιγμή λίγο έλλειψε να φορτιστεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία, καθώς ο κατηγορούμενος θέλησε ο ίδιος να υποβάλει ερωτήσεις στον μάρτυρα, ωστόσο το δικαστήριο δεν το άφησε υπό τον φόβο να μην ενταθεί κι άλλο η κατάσταση. Ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση του κ. Θανάση Γρίβα και αύριο έπεται η κατάθεση της μητέρας της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβας, της κ. Δέσποινας Καλλέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο δικαστήριο παρουσιάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του σαραντάχρονου κατηγορούμενου η βασική υπερασπιστική του θέση, που είναι να καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Κυριακής Γρίβας, αλλά με μειωμένο καταλογισμό, επικαλούμενος διαδοχικές ψυχιατρικές νοσηλείες του κατηγορούμενου στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας.
