Πατούλης: «Πυλώνας που μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός υγείας»

 Πατούλης: «Πυλώνας που μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός υγείας»

«Είμαστε έτοιμοι πλέον, ώριμοι, με στρατηγική, με σωστά βήματα, με σωστές συνεργασίες μπορούμε να δημιουργήσουμε μία προοπτική στον τουρισμό μας»

Για τη σημασία του τουρισμού υγείας και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει στον ελληνικό τουρισμό, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «είναι ένας πυλώνας που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο από ό,τι σήμερα».

«Σε αυτόν τον άξονα κινούμαστε τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας σε μερικές εξειδικεύσεις, όπως στην εξωσωματική, να βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση του ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας-ΕLITOUR.

Το Εθνικό Ίδρυμα Τουρισμού Υγείας

«Υπογράψαμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με την Enterprise Greece. Η όλη διαδικασία σχετίζεται με την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις που μπορούν να έρθουν σε αυτόν τον θεματικό τομέα τουρισμού, μέσω της υγείας»
 
, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι «μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο ανάδειξης, θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη αλλά και κόσμος, ο οποίος θα έρθει και θα μπορέσει να βρει μέσα από τον διαχρονικό τουρισμό τη διατήρηση της υγείας του».

«Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια, μέσα από την εκπαίδευση ιατρικής να μπορέσουμε σε επίπεδο μετεκπαίδευσης, εξειδίκευσης αλλά ακόμα και προπτυχιακής εκπαίδευσης να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και τη σωστή υγειονομική αντιμετώπιση να έχουμε σημαντικούς πόρους, έναν πυλώνα ανάπτυξης της χώρας για το μέλλον», εξήγησε συμπληρώνοντας ότι «ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, όμως έχουμε πολλά περιθώρια ανάπτυξης μέσα από τον θεματικό τουρισμό».

«Έχουμε την πυξίδα στα χέρια μας μέσα από την οποία θα αναπτύσσεται περαιτέρω η Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι πλέον, ώριμοι, με στρατηγική, με σωστά βήματα, με σωστές συνεργασίες μπορούμε να δημιουργήσουμε μία προοπτική στον τουρισμό μας», κατέληξε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ