Πέθανε ο εργατολόγος, Γιώργος Ρωμανιάς

Newsroom
Newsroom

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών

Πέθανε ο εργατολόγος – δικηγόρος, Γιώργος Ρωμανιάς σε ηλικία 86 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και τον νομικό κόσμο.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε σπουδάσει Οικονομικά και Νομικές Επιστήμες παράγοντας πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Είχε ειδικευτεί στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 50 χρόνια όπως και σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καιτο 2019 με την Ένωση Κεντρώων και επελέγη για την κρίσιμη θέση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού. Ακόμη, είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Επιπροσθέτως, διετέλεσε Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων όπως και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011.)

Ήταν πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Η Μάγδα Τσέγκου με ανάρτησή της αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Γιώργο Ρωμανιά.


 

Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΙΑ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά. Ο Γιώργος Ρωμανιάς άνθρωπος ευγενής, καλός γνώστης του αντικειμένου του, ήταν επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας για πολλά χρόνια. Συνέβαλε με τις γνώσεις και την επαγγελματική του αρτιότητα στην τεκμηρίωση εργασιακών και ασφαλιστικών ζητημάτων. 

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

Ένωση Κεντρώων

Παρότι ο κύριος Ρωμανιάς έδειξε ότι αντέχει στις συγκινήσεις για κάποια χρόνια, ο αιφνίδιος θάνατός του επιβεβαιώνει ότι από τη ζωή και από το θάνατο κανείς δε μπορεί να κρύβεται.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τον τίμησε και τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια των προηγούμενων ευρωεκλογών αλλά ο ίδιος διάλεξε να ακολουθήσει άλλη πολιτική επιλογή.

Μετά λύπης ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Βασίλης Λεβέντης ενημερώθηκε για το γεγονός και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στο πένθος για την απώλεια αυτή.

 

 

 

Πηγή: enikos.gr  - φωτογραφία EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ