Πέτσας: Να κοιτάξουμε την μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για να έρθουν επενδύσεις

Πέτσας: Να κοιτάξουμε την μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για να έρθουν επενδύσεις
Newsroom
Newsroom

Η ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, έδωσε έμφαση στην ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Έκανε λόγο για ανάγκη τόλμης σε μεταρρυθμίσεις ώστε να έρθουν οι επενδύσεις, είπε ότι πρέπει να είμαστε προβλέψιμοι, όπως π.χ. στη φορολογική πολιτική και τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω μείωσης των φόρων, χωρίς υπαναχωρήσεις, με σταθερότητα, ώστε να έρθουν επενδύσεις.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι μειώσεις πρέπει να είναι ριζικές και όχι διακοσμητικές και πρότεινε «να συζητήσουμε για τα επόμενα χρόνια μειώσεις στον φορολογικό συντελεστή στο 20%», ενώ εκτίμησε ότι μπορούν να μειωθούν κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές και ο ΦΠΑ σε ορισμένους τομείς, όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

«Δεν γίνεται ο συντελεστής σε χώρες της γειτονιάς μας να είναι 9% στον τουρισμό και την εστίαση και εμείς να παλεύουμε με 23-24%. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη για να αξιοποιήσουμε το ότι ζούμε στην ομορφότερη γωνιά του πλανήτη», σημείωσε ο κ.Πέτσας.

Επίσης, μίλησε για την κλιματική κρίση λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να μιλάμε γι' αυτήν και να λαμβάνουμε μέτρα μετριασμού.

Πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε τομείς που έχουν να κάνουν με υποδομές όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, όταν αργότερα η κλιματική κρίση θα μας χτυπήσει πιο έντονα.

Για την κοινωνική συνοχή επεσήμανε ότι θα υπάρχει μόνο εάν υπάρχουν άμυνα και ασφάλεια, και η κυβέρνηση τα διασφαλίζει και τα δύο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει 310 εκατ. ευρώ τον χρόνο για θέματα που σχετίζονται με την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, προσθέτοντας πως για να υπάρχει κοινωνική συνοχή πρέπει να υπάρχει ισόρροπη αστική και περιφερειακή ανάπτυξη.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ