Πέτσας: Τρεις μήνες πριν, κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας

 Πέτσας: Τρεις μήνες πριν, κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας

"Ο Τσίπρας να τοποθετηθεί δημόσια για Παππά -Παπαγγελόπουλο"

Για τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης από το άνοιγμα του τουρισμού, το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», για το ζήτημα της Αγιά Σοφιάς και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για ύπαρξη παρακράτους επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι σημερινές εικόνες από τα αεροδρόμια της χώρας είναι αυτές που περίμεναν και ήθελαν να δουν κι ελπίζουν σε αντίστοιχες εικόνες στην πορεία του καλοκαιριού. «Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε», υποστήριξε ο κ. Πέτσας και εξήγησε πως συνεχίζουμε προσεκτικά μέχρι τις 15 Ιουλίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.
 

«Να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επιδημιολογικό κομμάτι, αν προσέξουμε θα τα καταφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σχετικά και εξέφρασε την ελπίδα πως θα δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό.
 

Για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» υποστήριξε πως αυτό θα διευκολυνθεί με μείωση της γραφειοκρατίας και επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει του εργαζομένους, αλλά και με μεγαλύτερα κίνητρα σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.
Πέτσας: Θα ήταν τεράστιο λάθος η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Μίλησε ακόμα για τη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της Αγιά Σοφιάς και τη μετατροπή της σε τζαμί υποστηρίζοντας πως «θα είναι ένα τεράστιο λάθος» αν προχωρήσει το έργο αυτό και «θα δημιουργήσει μεγάλο ψυχικό χάσμα αγεφύρωτο ανάμεσα στους χριστιανούς ανά την οικουμένη και τις τουρκικές αρχές, είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πρέπει να διαφυλαχθεί η ιστορικότητά του».
 

Για τις εξελίξεις στην πολιτική επικαιρότητα, υποστήριξε πως στην υπόθεση Novartis αναδεικνύεται το πολιτικό σκέλος, ότι δηλαδή ένας υπουργός Επικρατείας (Νίκος Παππάς) κι ένας υπουργός Δικαιοσύνης (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) αναγνωρίζουν την ύπαρξη ενός παρακράτους. Αυτό ζητά η κυβέρνηση είναι να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αν ήταν εν γνώσει του όλο αυτό. «Είναι βασικό ζήτημα τη δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «το παρακράτος έχει πολλές μορφές, όταν εξυφαίνεται κάτω από τη μύτη σου, το γνωρίζεις».

«Η υπόθεση Novartis, όπως εξελίχθηκε, αποκάλυψε ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι υπήρχε σκάνδαλο οικονομικό, το οποίο αντί να διερευνηθεί χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστεί μια πολιτική σκευωρία», κατέληξε.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ