Πλεύρης: Οκτώ στους 10 που έχασαν τη ζωή τους, δεν είχαν εμβολιαστεί

Πλεύρης: Οκτώ στους 10 που έχασαν τη ζωή τους, δεν είχαν εμβολιαστεί

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι από τους 115 χθεσινούς θανάτους, οι 66 ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας, όπως εκτιμά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ. Πλεύρης απέδωσε τους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών στην υψηλή νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα, στις αρχές Ιανουαρίου, πριν επικρατήσει ακόμη στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον.

Διευκρίνισε ότι το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από μη εμβολιασμένους ενώ το 80% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.


Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι από τους 115 χθεσινούς θανάτους, οι 66 ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών.

Επίσης 10 άτομα είχαν κάνει την δεύτερη δόση τον περασμένο Μάρτιο και είχαν συμπληρώσει 7μηνο, χωρίς να έχουν κάνει τρίτη δόση.

Ακόμη ανέφερε πως «το Παίδων Πεντέλης είχε τρομακτική δυσκολία στην πρόσβαση» και συνέχισε λέγοντας πως «έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από το υγειονομικό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ