ΕΛΛAΔΑ
Ποινική δίωξη στην Ειρήνη Μουρτζούκου για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων προσώπων
Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών βρεφών σε Ηλεία και Αχαΐα, καθώς η εισαγγελέας Αμαλιάδας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της Ειρήνης Μουρτζούκου και για την δολοφονία του μικρού Παναγιωτάκη.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου, που είναι ήδη προφυλακισμένη μετά την ομολογία της ότι σκότωσε τα δύο της παιδιά, ακόμη ένα βρέφος, παιδί φίλης της και την αδελφή της, κατηγορείται σχετικά με την υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ» η εισαγγελέας Αμαλιάδας αφού μελέτησε σε βάθος τον φάκελο της υπόθεσης και αξιολόγησε το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, τις μαρτυρίες, τις καταθέσεις και τα στοιχεία από την άρση των τηλεφωνικών κλήσεων, διαβίβασε τη δικογραφία στην ανακρίτρια Αμαλιάδας, η οποία αναμένεται να καλέσει την κατηγορούμενη σε απολογία το αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα το δημοσίευμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η κατηγορία για τον θάνατο του Παναγιωτάκη απαγγέλθηκε αποκλειστικά και μόνο στην Ειρήνη Μουρτζούκου, χωρίς να προκύπτει οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή άλλων προσώπων, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της να στρέψει τις υποψίες σε τρίτους και κυρίως στη μητέρα του παιδιού, Πόπη Παυλή.
Η κατηγορούμενη επιχείρησε να στοχοποιήσει τη μητέρα, ωστόσο τα στοιχεία της δικογραφίας, οι μαρτυρίες και τα ιατροδικαστικά δεδομένα δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της, αποδομώντας πλήρως το αφήγημά της.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου, καθ’ ομολογία δολοφόνος ακόμη τεσσάρων βρεφών, εκ των οποίων τα δύο δικά της, αντιμετωπίζει ήδη τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, τετελεσμένης και σε απόπειρα.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είχε μεταδώσει την προηγούμενη Παρασκευή (13/2) την πληροφορία ότι η δικαιοσύνη καταλήγει πως η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι το μόνο πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του μικρού Παναγιώτη.
