Πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Λιγνάδη

Newsroom
Newsroom

"Στοχοποιήθηκαν τα θύματα" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μετατρέπουν σε αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση" λέει ο Γ. Οικονόμου

Πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «πυροδότησε» η απόφαση του δικαστηρίου να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα σε 12ετή κάθειρξη για δύο βιασμούς, εκ των τεσσάρων για τους οποίους είχε κατηγορηθεί αρχικά.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση του δικαστηρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε ότι  «μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού».

Και συνέχισε ο κ. Οικονόμου: «Αρχικά με ανακοίνωση της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη "νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος", επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού!».

«Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον "τραμπισμό αλά γκρέκα". Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι «από σήμερα, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Λίνα Μενδώνη για προσπάθεια συγκάλυψης και ανέφερε ότι στοχοποιήθηκαν τα θύματα.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού.

Αρχικά με ανακοίνωση της Τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου, χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηλιόπουλος, επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού!

Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των Θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης. Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να "κουκουλώσουν" την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν. Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή».

Διαβάστε επίσης:

Στην φυλακή μέχρι την καταβολή της εγγύησης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος μετά την καταδίκη για δύο βιασμούς

Δ. Λιγνάδης: Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για 2 βιασμούς

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ